loader
Foto

Picătura de cultură: Acustic Live Festival - artă şi prietenie

La TVR 3 şi pe TVR +, joi, 23 martie, de la ora 16:00 şi la TVR Tîrgu-Mureş, sâmbătă, 25 martie, de la ora 19:30, este tocmai vremea potrivită pentru revigorarea sub o nouă picătură de cultură.

 

Picătura de cultură

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ideea organizării unui festival de promovare a chitarei şi a muzicii acustice live, indiferent de genul muzical, i-a aparţinut muzicianului Silvan Stâncel.

Cantautor, folkist, considerat unul dintre cei mai talentaţi chitarişti de flamenco din ţară, Silvan Stâncel este iniţiatorul proiectului Acustic Live în cadrul căruia, de 9 ani, organizează o tabără de chitară pentru tineri. Acustic Live Festival a fost, de fapt, o extensie a acestei tabere.

(w882) Acustic

Ideea i-a surâs directorului Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu” din Reghin, Marcel Naste; dar şi aprecierea pe care o are pentru muzicianul Silvan Stâncel a avut un cuvânt greu de spus, iar primele două ediţii a Acustic Live Festival au avut loc în oraşul instrumentelor muzicale cu corzi.

Pe scena din Reghin au urcat A.G.Weinberger, Vali „SirBlues” Răcilă, Nicu Alifantis, Maria Gheorghiu sau Angela Mariaşiu.

(w882) Acustic

Invitaţi în platoul emisiunii „Picătura de cultură”, Marcel Naste şi Silvan Stâncel vorbesc despre festivalul care s-a născut din prietenia ce îi leagă pe cei doi artişti, despre dezvoltarea acestuia, dar şi despre alte proiecte culturale la Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu” din Reghin sau despre proiecte personale.

(w882) TVR

Marcel Naste a absolvit Liceul de Artă Plastică din Tîrgu-Mureş, specialitatea pictură.

(w882) Naste

A urmat cursurile Universităţii „Babeş Bolyai”, Facultatea de Teologie Ortodoxă, secţia Teologie Patrimoniu Cultural, Picturi Bisericeşti, Iconografie şi Restaurare din Cluj-Napoca. Din 2006 este membru U.A.P.R.

(w882) picturi

Marcel Naste a expus atât în ţară, cât şi în străinătate, a participat la o serie de tabere de pictură şi e deţinător al mai multor premii printre care menţiune la Bienala de la Tivoli-Italia, critica fiind asigurată de fiul lui Salvador Dali.

(w882) picturi

Este membru fondator al Grupului de artă religioasă “Deisis” din Tîrgu-Mureş, iar din decembrie 2012 este Manager/Director la Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu” din Reghin.

(w500) picturi

Artistul albaiulian Silvan Stâncel este unul dintre cei mai cunoscuţi cantautori, remarcându-se printr-o serie de concerte susţinute atât în ţară, cât şi în străinătate. Este autorul unui album de muzică şi al unei cărţi de poezie care a fost lansată în Franţa, tradusă şi în limba spaniolă. Volumul a câştigat premiul pentru debut din partea Uniunii Scriitorilor, filiala Alba-Hunedoara şi a revistei Discobolul.

(w882) Stancel

Textele din carte stau la baza unui spectacol de muzică flamenco pe care l-a creat de o companie din Franţa. Este iniţiatorul mai multor proiecte şi platforme culturale printre care „Verbum” şi „Cultura Suport” – Dezvoltarea Industriei Culturale în România.

***

Emisiunea „Picătura de cultură” realizată de Petronela Moraru se difuzează la TVR 3, joi, 23 martie, la ora 16:00 şi la TVR Tîrgu-Mureş, sâmbătă, 25 martie, la ora 19:30.

Pentru o minte sănătoasă consumaţi cel puţin o picătură de cultură pe săptămână!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

13:55 Teleshopping-Publicitate

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*O emisiune cu cei mai buni specialiști din domeniul medical, cele mai noi tehnici de tratament, sfaturi despre cum putem fi mai sănătoși și despre un stil de viață echilibrat.

Producător Claudia Zătrean

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3