loader
Foto

„Picătura de cultură” ni-l prezintă pe chitaristul Silvan Stâncel

Câştigător al mai multor trofee la festivaluri naționale de muzică, cantautorul Silvan Stâncel a fost invitat în emisiunea „Picătura de cultură”, programată joi, 25 iunie, de la ora 22:00, la TVR 3.

 

Picătura de cultură

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Chitarist de excepţie, şcolit în laboratoarele chitarei clasice, stăpân pe stiluri diverse, cum ar fi flamenco sau jazz, Silvan Stâncel este în acelaşi timp un compozitor profund, un textier înzestrat și un interpret vocal sensibil și inteligent, calităti care îi conferă posibilitatea de a transmite artistic mesaje și emotii estetice diverse și, în acelaşi timp, convingatoare pentru orice auditoriu. Silvan Stâncel este un artist complet și face parte din rara speță de artişti totali (compozitor, textier, interpret vocal și instrumentist)... - Victor Socaciu, artist

Silvan Stâncel (n. 2 iulie 1978) este absolvent de filologie la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Limbi Străine, Secția germană-franceză.

Membru UCMR–ADA și CREDIDAM, fondator și organizator al taberei de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP, Silvan Stâncel desfășoară o bogată activitate concertistică în România, Franța, Germania, Italia, Anglia, Slovacia.

Repertorul său cuprinde piese instrumentale și vocale în limba română, și câteva adaptări originale în limba franceză, ebraică, spaniolă și rusă. Genul abordat este acoustic live îmbinând într-o manieră inedită chitara flamenco, chitară clasică, pop, folk, jazz, tradiţional şi fusion.

Silvan Stâncel a fost sigurul artist român invitat la cel mai mare Târg Internațional de Instrumente Muzicale, MUSIKMESSE, desfăşurat la Frankfurt (Germania), în perioada 14-18 aprilie 2015.

Interviul cu poetul şi cantautorul Silvan Stâncel este realizat de colegii de la Studioul teritorial din Tîrgu Mureş.

***

Emisiunea Picătura de cultură poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

10:00 Telescoala in limba maghiara

*Studioul teritorial Tg.Mureş

* Limba si literatura romana, cl. VIII-Szőcs Imre-(25’)

*Limba si literatura maghiara, cl. XII-Fekete Erzsébet-(23’)

Producător Fekete Hajnal

Transmisiune in regim de direct

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3