loader
Foto

„Picătura de cultură”: partea a doua a reportajului de la TIFF Mureş 2016

Ediţia din 2 februarie a emisiunii „Picătura de cultură” ne invită la film, cu partea a doua a reportajului despre TIFF Mureş 2016. Joi de la ora 16:00, la TVR 3 şi sâmbătă, 4 februarie, de la ora 19:30, la TVR Tg. Mureş.

 

Picătura de cultură

Ediţia din 19 ianuarie –TIFF Mureş 2016, partea I – este disponibilă online pe TVR+.

Ediţia din 2 februarie - TIFF Mureş 2016, partea a II-a - este disponibilă online pe TVR+.

A patra ediţie a TIFF Mureş a oferit publicului cinefil trei zile cu filme bune, săli arhipline şi foarte multe aplauze.

Publicul generos atât prin prezenţă, cât şi prin căldura cu care i-a întâmpinat pe invitaţii festivalului, i-a determinat pe organizatori să afirme că Tîrgu-Mureşul a devenit unul din oraşele-reper ale TIFF.

Cea de-a doua parte a reportajului dedicat Sărbătorii Filmului în Oraşul Florilor este dedicată actorilor Molnár Levente, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă.

Molnár Levente, interpret al personajului Abraham Warsawski în filmul „Fiul lui Saul”, câştigătorul Oscarului 2016 pentru Cel mai bun film străin şi Marele Premiu la Cannes 2015, a împărtăşit publicului cinefil provocările profesionale şi emoţionale la care a fost supus în timpul filmărilor.

(w882) Fiul lui S

„Fiul lui Saul” este primul film maghiar care a câştigat Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Recordul absolut de public la TIFF Mureş 2016 l-a stabilit filmul „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu.

(w882) Sieranevad

Numărul mare de spectatori prezenţi la Cinema Arta cu 30 de minute înaintea orei anunţate a dus la introducerea unei proiecţii suplimentare în program, astfel încât filmul a putut fi urmărit în cele mai mari două săli ale cinematografului Arta, ambele arhipline.

Cel mai mare succes de casă în 2016, comedia „Două lozuri” în regia lui Paul Negoescu s-a proiectat la TIFF Mureş 2016, de asemenea cu sala plină (Palatul Culturii), fiind urmată şi de un dialog deschis cu Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol care au vorbit despre întâmplări din timpul filmărilor şi despre propria experienţă în faţa camerelor.

(w882) doua lozur

Actorii Molnár Levente, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol au fost prezenţi la Tîrgu-Mureş şi ca titulari ai unor masterclass-uri de actorie, destinate în principal studenţilor Universităţii de Arte, însă deschise tuturor celor interesaţi.

(w500) Cu Molnar

(w235) Cu Papadop

***

Emisiunea „Picătura de cultură” realizată de Petronela Moraru se difuzează la TVR 3, joi, 2 februarie, la ora 16:00 şi la TVR Tîrgu-Mureş, sâmbătă, 4 februarie, ora 19:30.

Pentru o minte sănătoasă consumaţi cel puţin o picătură de cultură pe săptămână!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Cluj

*Este o poveste a lumii satului transilvănean exprimată în gânduri şi poveşti ale celor mai importante nume ale folclorului din zonă. Cântecul şi povestea se împletesc într-un autentic stil tradiţional.

*„Horile de altădată”, un spectacol organizat, în prag de primăvară, de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu TVR Cluj și Radio România Cluj! Acest eveniment aduce în lumină tradițiile autentice și omagiază o cunoscută interpretă de muzică populară, Maria Marcu. Totodată, marchează 70 de ani de la primul semnal în eter al postului teritorial Radio România Cluj.

Veți avea ocazia să vă bucurați de cântăreți clujeni de renume, precum: Amalia Codorean Chindriș, Mariana Morcan, Maria Golban Șomlea, Lucia Potra, Ana Georgeta Balla și Narcisa Balla, Claudiu Ciotleuș și Melisa Cuc, acompaniați de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană” sub conducerea muzicală a lui Tudor Căucean.

De asemenea, Grupul tradițional „Zegrenii din Ceaba” va aduce pe scenă momente deosebite, de jocuri populare din zona Clujului! (partea II)

Prezentator Alin Pop

Producător Luminita Purdea-Cotutiu

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător Andrada Gorog

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3