loader
Foto

Pictură, scenografie, animaţie în "Picătura de cultură" de la Tg. Mureş

La TVR 3, joi, 16 februarie, de la ora 16:00 şi la TVR Tîrgu-Mureş, sâmbătă, 18 februarie, de la ora 19:30, vă tentăm cu o nouă picătură de cultură.

 

Picătura de cultură

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Are doar 8 ani şi picturile îi sunt comparate cu cele ale suprarealiştilor.

Cu o imaginaţie bogată şi o personalitate puternică, Irina Suciu a avut prima expoziţie personală de pictură şi este cea mai tânără membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş.

Vernisajul expoziţiei „Figurine” a avut loc la Galeria de Artă „Unirea” în faţa unui public numeros.

(w882) Irina Suci

Gavril Siriteanu este sculptor, scenograf, constructor de păpuşi, trăieşte în Tîrgu-Mureş şi este un urmaş al lui Constantin Brâncuşi. Conferenţiar universitar doctor la Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureş, Gavril Siriteanu iniţiază acum viitorii scenografi în arta construcţiei de păpuşi şi marionete.

(w882) Gavril

Reîntorcându-se la anii copilăriei, îşi aminteşte cum mama sa Angelica, cu numele de fată Brâncuşi, îi povestea cu mândrie de ruda sa îndepărtată şi cum a conştientizat mai târziu valoarea celebrului sculptor român.

(w500) Animatie

La “Picătura de cultură” asistăm şi la o lecţie de animaţie şi construcţie de păpuşi pentru elevii Liceului Vocaţional de Artă din Tîrgu-Mureş, specializarea Arte vizuale.

(w882) Animatie

Arta animaţiei nu este destinată exclusiv actorilor şi teatrelor. O confirmă o specializare relativ recentă din cadrul Universităţii de Arte din Tîrgu-Mureş.

(w500) Animatie

Programul de studii masterale de artă aplicată a animaţiei se adresează tuturor cadrelor didactice care au un nivel universitar de licenţă absolvit şi care doresc să aducă elemente inovatoare în procesul de educaţie. Oferă argumente şi detalii în emisiune coordonatorul programului, prof. univ. dr. Oana Leahu, decan al Facultăţii de Arte în Limba Română.

(w882) Oana Leah

***

Emisiunea „Picătura de cultură” realizată de Petronela Moraru se difuzează la TVR 3, joi, 16 februarie, la ora 16:00 şi la TVR Tîrgu-Mureş, sâmbătă, 18 februarie, ora 19:30.

Pentru o minte sănătoasă consumaţi cel puţin o picătură de cultură pe săptămână!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*O emisiune cu cei mai buni specialiști din domeniul medical, cele mai noi tehnici de tratament, sfaturi despre cum putem fi mai sănătoși și despre un stil de viață echilibrat.

Producător Claudia Zătrean

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Timişoara

* Emisiunea prezintă personalităţi ale folclorului din regiune.Pe lângă dialogul cu gazda emisiunii sunt evocate în imagini de arhivă tradiţiile locului. O emisiune în care descoperim poveştile de dincolo de cântec şi unde muzica populară se cântă live.

Producător Felicia Stoian

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3