loader
Foto

Galerie foto

„Placer de tango”, în concert la Radio Tîrgu Mureş

Miercuri, 30 martie, de la ora 18:00, revedem un concert inedit susţinut de Zeno Apostolache Kiss şi ansamblul „Placer de tango”, la TVR 3 şi online pe TVR+.

 

Cap de Afiş

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Colegii de la TVR Tîrgu Mureş ne-au propus o ediţie Cap de afiş dedicată primului concert din stagiunea 2015-2016 a proiectului Seri de jazz și muzică clasică la Radio Tîrgu Mureş.

Ansamblul Placer de Tango este format din instrumentiști valoroși din Transilvania, membri ai orchestrei Filarmonicii de Stat din Tîrgu Mureş.

Ansamblul a fost iniţiat de muzicianul tîrgumureşean Zeno Apostolache Kiss, inspirat de muzica pasiunii care este tangoul. Compozitor, aranjor şi acordeonist, Zeno are la activ mai multe premii pentru muzică originală în cadrul festivalurilor de teatru naţionale şi internaţionale.

Nuanţele de jazz sunt nelipsite în muzica ansamblului Placer de tango, ritmurile, accentele sunt, precum dansul – improvizaţionale. Repertoriul este format din compoziţiile proprii, realizate în stilul tango-ului de Zeno Apostolache Kiss, dar şi din tangouri celebre, semnate de Astor Piazzolla.

Concertul a fost difuzat la TVR 3, miercuri, 4 noiembrie, de la ora 18:00, iar la TVR Tîrgu-Mureş a fost prezentat, joi, 5 noiembrie, de la ora 18:45.

***

Emisiunea Cap de afiş poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 

 

4:00 Toţi împreună (R)

* Producător Bartha Ágnes

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3