loader
Foto

Galerie foto

Povești de viaţă nouăzeciste, la Remixul de duminică

Duminică, 6 noiembrie, la TVR 3 şi pe TVR+ de la ora 22:00, povești de viaţă nouăzeciste, Remix -ate din România în Franța și Italia: Florin Niculescu și Cristina Puia.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

CRISTINA PUIA (Roma, Italia). Violonistă de formaţie, apoi chitaristă rock autodidactă, tânăra sătmăreancă a devenit cunoscută în toată România, apoi şi în Europa, imediat după cooptarea sa în grupul rock feminin Secret. După un prim disc heavy metal în România, trups ajunge cunoscută în Italia, unde fetele întreprind turnee anuale de luni de zile şi lansează un al doilea disc, tot în limba română, pe coordonate rock alternativ etno.

(w500) Cristina

După 1999, Cristina continuă să cânte cu AB4; apoi pleacă în peninsulă, stabilindu-se la Roma, unde îşi întemeiază o familie. Fondează grupul Stasi împreună cu soţul său, organizează concerte românești în Italia (inclusiv un ONG care a strâns fonduri pentru spitalele oncologice). În ultimul timp și-a descoperit vocația pedagogică, dezvoltând școala Madville, care oferă cursuri pentru învățarea tuturor instrumentelor dintr-o trupă pop-rock sau laboratoare prin școli și licee (concertul unei clase a III-a este edificator).

(w500) Cristina

FLORIN NICULESCU (Paris, Franţa). Unul dintre marii violonişti ai Europei, Florin Niculescu este celebru într-un subgen jazz considerat muzică tradiţională franceză. Plecat în 1991 din ţara natală, românul a dus mai departe aşazisul Jazz Manouche, peste trei ani reeeditând bazele genului (inventat de Django Reinhardt şi Stephane Grappelli) cu fiul Babic Reinhardt – grupul Nouveau Quintet Hot Club de France. Colaborările sale sunt mult mai numeroase şi… celeste: Charles Aznavour, Jacques Brel, Bireli Lagrene, Christian Escoude, Marcel Azzola…

(w500) Florin

Dincolo de colaborările cu muzicieni internaţionali de clasă, portretul a fost posibil când violonistul a susţinut cu grupul său un concert excepţional la Ateneul Român, acompaniat de Orchestra Filarmonicii „George Enescu”. O poveste cu cântec, de la alb/negru la color, în care sunt reamintiţi muzicieni din alt ev, de la Django Reinhardt şi Stephane Grappelli la Ion Voicu şi Toni Iordache.

(w882) Florin

Realizator Doru Ionescu

Foto: Arhive personale

(w882) Florin

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

10:00 Telescoala in limba maghiara

(redifuzare)*Studioul teritorial Cluj

*Producător Feketelaki Tibor

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

 

#tvr3