loader
Foto

Galerie foto

Poveşti neştiute ale muzeelor

Între 6 şi 11 august, revedeţi pe TVR 3 câteva scurtmetraje care surprind lucruri mai puţin cunoscute despre marile muzee ale Capitalei. Lectura îi aparţine inconfundabilei actriţe Maia Morgenstern.

 

Documentarele au fost realizate cu asistența specializată a unor experți muzeali și surprind aspecte neștiute sau nemărturisite despre 10 muzee din București. În rolul povestitorului este binecunoscuta actrița Maia Morgenstern, care s-a implicat în acest proiect cultural prin care se dorește consolidarea valorii sociale și educative a colecțiilor muzeale în conștiința publicului.

Telespectatorii sunt purtaţi în spatele vitrinelor cu exponate, unde, cu ajutorul aparatului de filmat află ce se întâmplă în locurile în care vizitatorii nu au acces. În câteva minute, fiecare episod al seriei descrie un muzeu din Capitală.

Lista muzeelor cuprinse în acest proiect: Muzeul Țăranului Român, Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, Muzeul Național de Artă al României, Muzeului Național al Literaturii Române, Palatul Mogoșoaia, Muzeul Național de Geologie, Centrul expozițional documentar al Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu", Muzeul Naţional Tehnic "Prof. ing. Dimitrie Leonida", Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Național George Enescu

***

Evenimentul „Noaptea muzeelor” a luat amploare an de an și, în 2018, la sărbătorirea centenarului Marii Uniri, aduce un concept nou. Prin colaborarea cu Societatea Română de Televiziune se dorește consolidarea proiectului "Noaptea Muzeelor" ca un fenomen social de maxim interes public, care să sporească interesul comunităților locale pentru muzee.

Scurtmetrajele se transmit pe TVR 3, între 6 şi 11 august, de luni până vineri, de la ora 20:55 şi sâmbătă, la 13:30.

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3