loader
Foto

Galerie foto

Poveştile lu’ Pilu: Judokanul Mihai Cioc

Duminică, 30 iunie, de la ora 14:00, pe TVR 3, îl revedem pe sportivul Mihai Cioc. La JO din 1984, medaliații cu bronz Mihai Cioc şi Mircea Frăţica deveneau primii judoka români din istorie care au urcat  pe podiumul olimpic.

 

Poveştile lu’ Pilu

„...am fost pe motoare de la început...” aşa începe povestea. Amestecul de muncă cu tenacitate i-a adus „eroului de poveste” tot ce a visat. Înainte de competiţie îşi spunea, „am muncit, deci merit şi eu o medalie”. Aşa era. „Eroul de poveste” îşi lovea cu mâna dreaptă nasul (!?) înainte de orice confruntare. De ce? Simplu. Ştia ce urmează. Nu l-a speriat munca şi nici adversarii.

Acum priveşte spre viitor, e mulţumit de ce a făcut pentru el şi sportul autohton. Medalia de la Los Angeles din 1984, după ani şi ani, o priveşte ca o normalitate. Îşi zice în sine: „dar ce, eu n-am muncit? Nu e o surpriză pentru mine, asta e răsplata oamenilor puternci”.

Aşa e Mihai Cioc!

 

(w882)

***

Mihai Cioc este un fost judokan român, laureat cu bronz la Jocurile Olimpice de vară din 1984 de la Los Angeles. Alături de Mircea Frătică a fost primul român care a cucerit o medalie olimpică la judo. A fost şi laureat cu bronz la Campionatul Mondial din 1983 şi campion european în 1987.

Alexandru „Pilu” Bănoi, jurnalist

 

3:00 Cântec şi poveste (R)

*Best of *Studioul teritorial Iasi

Producător Horia Gumeni

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3