loader
Foto

Galerie foto

Marian Drăgulescu - invitat la Poveştile lu’ Pilu

Invitatul ediţiei de duminică, 3 februarie, este Marian Dărgulescu - cel mai medaliat sportiv din România. De la ora 8:30, pe TVR 3 și online pe TVR+.

 

Poveştile lu’ Pilu

Am căutat şi-n peşteri explicaţia cuvântului "tenacitate". N-am fost mulţumit de ce am găsit. Am ştiut în permanenţă că undeva există această explicaţie pentru că altminteri nu puteam spera să văd un zbor spre performanţă.

(w882)

El, eroul de poveste, ştie pentru că a simţit ce înseamnă „greu”. Uneori, mângâiat de sudoare, spune fără ezitare: ”... gimnastica a atins deja un nivel riscant...”

Da, probabil aşa o fi, dar el a dus gimnastica spre...zbor. Zborul său e unul sprijint de motivaţie spre escale, pentru a-şi aminti de prima aterizare. E un zbor ce-i poartă numele, Marian Drăgulescu.

„M-am povestit” cu Marian şi mi-a dăruit explicaţia cuvântului tenacitate. Era chiar...el!

(w882)

Marian Drăgulescu a intrat în istoria gimnasticii masculine românesti drept primul sportiv care a obţinut o medalie la individual compus (bronz), în anul 2000, la Campionatele Europene de la Bremen şi a cucerit două titluri mondiale, la sol şi sărituri, în 2001, la Campionatele Mondiale de la Gent.

A fost primul gimnast din lume care a executat o săritură extrem de spectaculoasă şi dificilă în acelaşi timp, săritură care acum îi poartă numele.

În 2017, la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, a devenit sportivul român cu cele mai multe medalii de aur cucerite la Europene (zece).

 

10:00 Telescoala in limba maghiara

*Studioul teritorial Tg.Mureş

* Limba si literatura romana, cl. VIII-Szőcs Imre-(25’)

*Limba si literatura maghiara, cl. XII-Fekete Erzsébet-(23’)

Producător Fekete Hajnal

Transmisiune in regim de direct

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3