loader
Foto

Galerie foto

Poveştile lu' Pilu: Un destin de campioană

Duminică, 10 martie, ora 8:30, aflăm povestea spadasinei Loredana Dinu: despre muncă, tenacitate, daruri, respect şi un strop de noroc.  

 

Poveştile lu’ Pilu

Pregătesc o poveste cu... patru capitole, de fapt capitolele sînt buchete de flori, iar florile sînt de aur. Aur olimpic. Capitolul de astăzi e unul oltenesc, aşa că „mă văzui” silit să mă scald în Jiu. De fapt nu-i o scaldă, ci un capitol, din cele patru, dedicat echipei de spadă a României, campioană olimpică la Rio de Janeiro în 2016.

Olteanca din capitolul de astăzi este Loredana Dinu.

O olteancă focoasă, dârză şi cu mult umor. De la bun început am bănuit că Loredana nu ştie „mersul cu spatele”. Atentă şi oricând gata de...asalt.

(w882)

Spada este prelungirea ei spre succes. E capabilă să-l atingă şi cu palma, dar spada parcă-i o baghetă dirijorală în mâna ei. Ştie că la un capăt al spadei e succesul, iar la celălalt e ea şi...munca. De aici a început „capitolul-poveste”.

Părinţii, mai mult sau mai puţini conştienţi, au acceptat ca Loredana să devină spadasină. I-au înţeles pasiunea, i-au acceptat munca şi i-au protejat...viitorul.

Loredana Dinu, fostă Iordăchioiu, ştie că în mâna ei n-a fost niciodată o simplă spadă, ci un destin. Destinul campioanei. Acoperită cu dragostea părinţilor şi profesionalismul echipei tehnice, Loredana a primit cel mai frumos dar divin. Succesul! (da şi...dragostea). Asaltul ei e simplu. Muncă în amestec cu tenacitate, apoi un aluat compus din respect şi timp, iar la final se adaugă un praf de...noroc. Da, asta e reţeta când scrima te alege!

Cam atât din primul capitol. Capitolul: Loredana Dinu, campioană olimpică!

***

Loredana Dinu este campioană olimpică la Jocurile olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, dublă campioană mondială (2010 şi 2011) şi cvadruplă campioană europeană (2006, 2008, 2011 şi 2015), tot pe echipe.

 

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*O emisiune cu cei mai buni specialiști din domeniul medical, cele mai noi tehnici de tratament, sfaturi despre cum putem fi mai sănătoși și despre un stil de viață echilibrat.

Producător Claudia Zătrean

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3