loader
Foto

Galerie foto

Medicul Nicolae Ploeşteanu: modestie, respect şi profesionalism

Poveştile lu’ Pilu: o ediţie dedicată dr. Nicolae Ploeşteanu, medicul şef al COSR timp de 12 ediţii ale Jocurilor Olimpice. Prima în 1968 (Mexic), ultima în 2012 (Londra). Duminică, 7 aprilie, de la ora 8:30, pe TVR3.

 

Poveştile lu’ Pilu

Habar n-am cum să încep acest text. Cu banala întrebare „cine e” sau „de ce”. Când l-am „descoperit” şi am început „negocierile” pentru o poveste alături de domnia sa am înţeles ce cantitate uriaşă de modestie poate să fie închisă într-un om, nelăsând nici cea mai mică impresie că va exploda vreodată.

Dr. Nicolae Ploeşteanu e discret precum ghiocelul, primăvara sau soarele în timpul unei furtuni. Ştie când e nevoie de prezenţa lui, de aceea longevitatea, şi în primul rând cea profesională, a impus un respect peste tot şi toate.

E un tip „molcom”, doar e bănăţean, nu împunge nici nu zbiară. Pluteşte printre sportivi, dar şi printre tehnicieni cu o atenţie matematică, iar „ecuaţiile medicale” le rezolvă...chiar şi acum.

12 ediţii ale Jocurilor Olimpice i-au fost răsplata profesională şi nu numai. A început în 1968 în Mexic. Atunci i-a fost „partener” spre succes Lia Manoliu. Zborul discului i-a marcat succesul. A debutat dr. Nicolae Ploeşteanu. S-a retras ca un gentleman, la Londra în 2012. Între aceste două ediţii ale Jocurilor Olimpice a zburat profesional dr. Nicolae Ploeşteanu.

A înţeles sportivul şi „l-a împins” precum o metaforă într-o frază. A colorat totul, metafora partea lingvistică, iar pe sportiv cu...medalie. Răbdare şi experienţă pare a fi duelul dr. Ploeşteanu pentru succesul sportivului.

Acea „mică” parte din succesul sportivului l-a mulţumit şi i-a hrănit zborul profesional. Uneori mă întrebam (în timpul poveştii) cum se comportă dr. Ploeşteanu în dificultate. Are lacune? Ia decizii neinspirate? Înainte de orice decizie pentru dr. Ploeşteanu coborau sute, sau mai multe sute de întrebări. E decizia corectă? Pentru sportiv e bine? De ce? N-a lăsat ca profesia lui să distrugă pasiunea sportivului pentru succes. Oare „sportivul” ştie asta?

Mulţumesc pentru „tratament” domnule doctor!

Alexandru „Pilu” Bănoi, jurnalist

Foto: http://frl.ro

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3