CLAUDIA ROBU
Un loc aparte în „repertoriul” dedicat televiziunii îi revine Festivalului Internaţional „George Enescu", spune Claudia Robu.
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu
Claudia Robu

Deşi pregătirea muzicală a Claudiei Robu aproape că paria pe o Cale deja bine pusă la punct, destinul a avut alt plan: Televiziunea Română. O altă viaţă. O altă “partitură”. Deloc uşor de interpretat, mărturiseşte producătorul tv.

(w640) Interviu

Paşii în televiziune i-au fost, pentru început, într-un crescendo care nu are legătură cu studiile muzicale. Mai precis, emisiunile: Universul credinţei (TVR1), Via sacra (TVR2), Matinal ( TVR1), seria întâlnirilor cu mari duhovnici aflate sub titlul ‘Cărarea Împărăţiei’ (TVR1), Jurnal Cultural (TVR Cultural). După această experienţă care i-a aşezat o bază importantă a ceea ce înseamnă televiziune, a apărut şi propunerea – surpriză: să abordeze emisiunile dedicate muzicii clasice, mai precis cele dedicate operei. Deşi spune: Nu fusese niciodată un deziderat pentru mine. Însă „Forţa destinului…”

(w500) Duo

De atunci, “măsurile noii partituri” au continuat cu emisiunea dedicată artei lirice - “Intermezzo” (TVR Cultural), Lumea şi Noi ( TVR Internaţional)- întâlniri cu artişti lirici români care sunt cap de afiş ale celor mai importante scene lirice europene, filmări realizate la Salzburger Landestheater unde a primit toate drepturile de difuzare pe canalele TVR naţionale, internaţionale şi online (din partea direcţiunii Landestheater, a Orchestrei Mozarteum şi a artiştilor lirici ) pentru producţia „Flautul fermecat", de W.A. Mozart.

(w500) Exterior

Armel Opera Festival care s-a desfăşurat la Szeged a fost un alt moment major al unor întâlniri cu unii dintre cei mai mari regizori de operă ai lumii şi cu titluri de operă de care s-au bucurat telespectatorii TVR Cultural.

“Linia melodică” a parcursului său în televiziune continuă ca producător şi prezentator al Festivalului Internaţional Vară magică, iar Festivalul şi Concursul Internaţional “Hariclea Darclée” este un alt eveniment major al spaţiului muzical din România, al cărui producător este.

(w640) Masca

Sunt multe evenimente pe care le-a semnat de-a lungul anilor, însă amintim doar titluri care încă sunt proaspete în memorie, precum: concertele Iarnă magică, desfăşurate de fiecare dată în transmisiune directă de la Ateneul Român. Acestea fiind cele care încheie cercul evenimentelor muzicale bucureştene de peste an. De asemenea, Concertul extraordinar Juan Diego Flórez la Bucureşti, pentru care Claudia Robu a semnat ca producător, reprezintă un plus pentru Arhiva TVR.

Un loc aparte în „repertoriul” dedicat televiziunii îl ocupă Festivalul Internaţional „George Enescu".

(w640) Enescu

Din 2009 este unul dintre producătorii acestui eveniment. Sala Mare a Palatului - Marile Orchestre ale Lumii - este spaţiul în care timp de o lună, alături de colegi, realizează transmisiuni în direct, preluări, prezentări, întâlniri cu unii dintre cei mai mari muzicieni ai lumii care se regăsesc şi în interviurile realizate pe parcursul ediţiilor.

(w640) Sala Palat

Opera Naţională Bucureşti 100 de ani este proiectul pe care îl semnează cu o mare pasiune şi care vine cu diverse surprize ce ţin, desigur, de scena lirică bucureşteană.

(w500) Opera 100

Centenarul ONB este cel mai bun prilej de a relua legătura cu propria istorie a celor care fac parte, astăzi, din acest puzzle care a început odată cu instituţionalizarea Operei Române, aşa cum se numea în acel timp. Artişti lirici, dirijori, regizori, pianişti corepetitori etc. îşi exprimă bucuria reîntâlnirii cu telespectatorii, alături de realizatorul şi producătorul emisiunii, Claudia Robu.

În loc de încheiere, pentru a oferi şi mai mult din profilul jurnalistului de specialitate, am aflat că a fost câştigătoare a multor concursuri şi olimpiade naţionale (Canto), în timp ce era elevă a Liceului de Artă din Piatra-Neamţ.

De asemenea, a fost foarte atrasă de Lied.

A studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti - secţia Canto - la clasa profesoarei Maria Slătinaru Nistor. Pe lângă numeroase concerte şi recitaluri, pasiunea ei faţă de cântec a fost răsplătită cu premii la cele două concursuri naţionale dedicate liedului: “Ionel Perlea” şi “Mihail Jora”. Acestea erau organizate (cel puţin până în 2003, subliniază Claudia Robu) de Uniunea Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România, prin muzicologul Grigore Constantinescu.

(w640) Loja

Arhiva articole
Opera Națională București 100: Veronica Anușca și Luminița Berariu
vineri, 29 aprilie 2022
Seria interviurilor dedicate celor care onorează istoria și tradiția artei lirice continuă la TVR 3, duminică, 8 mai, de la ora 19:00. Invitatele Claudiei Robu sunt de această dată soprana Veronica Anuşca și Luminiţa Berariu - pianist corepetitor.
Opera Națională București 100: Baritonul Lucian Petrean
vineri, 22 aprilie 2022
Seria interviurilor dedicate celor care onorează istoria și tradiția artei lirice continuă la TVR 3, duminică, 24 aprilie, de la ora 19:00. De această dată, Claudia Robu îl va avea invitat pe baritonul Lucian Petrean.
Opera Națională București 100: Interviu cu Ciprian Teodorașcu
duminică, 10 aprilie 2022
Continuă seria interviurilor dedicate celor care onorează istoria și tradiția artei lirice. De această dată, Claudia Robu îl va avea invitat pe dirijorul Ciprian Teodorașcu. Duminică, 17 aprilie, de la ora 19:00, la TVR3.
Opera Naţională Bucureşti 100: Interviu cu Cătălin Țoropoc
vineri, 08 aprilie 2022
Duminică, 10 aprilie, de la ora 18:55, la TVR3, a continuat seria interviurilor ce marchează Centenarul Operei Naţionale Bucureşti. Claudia Robu l-a avut alături pe bas-baritonul Cătălin Ţoropoc.
Opera Națională Bucureşti 100 de ani: Interviu cu Alin Stoica
joi, 02 decembrie 2021
Duminică, 5 decembrie, de la ora 19:00, emisiunea „Opera Naţională Bucureşti 100 de ani" îl are ca invitat pe Alin Stoica, unul dintre cei mai îndrăgiți tenori ai scenei lirice bucureştene.
Opera Națională București 100: Interviu cu mezo-soprana Oana Andra
vineri, 19 noiembrie 2021
Emisiunea „ Opera Naţională Bucureşti 100 de ani", în întâlnirea din 21 noiembrie, o aduce în fața dumneavoastră pe mezo-soprana Oana Andra. Pe TVR3 de la ora 19.00.
Opera Națională București 100: Interviu cu tenorul Daniel Magdal
vineri, 12 noiembrie 2021
Pe TVR3, miercuri, 17 noiembrie, de la ora 0.00, ați revăzut interviul cu tenorul Daniel Magdal.
Opera Naţională Bucureşti 100: Interviu cu Ștefan Neagrău
miercuri, 03 noiembrie 2021
Duminica, de la ora 19.00, este momentul întâlnirii cu unul dintre interviurile care marchează Centenarul Operei Naţionale Bucureşti. În ediția din 7 noiembrie, întâlnirea prilejuită de Claudia Robu a fost cu Ștefan Neagrău.
Opera Naţională Bucureşti 100: Interviu cu soprana Iulia Isaev
vineri, 29 octombrie 2021
Duminică, 31 octombrie, de la ora 19.00, Claudia Robu v-a propus să urmăriți la TVR3 un interviu cu soprana Iulia Isaev, o voce unică, un pedagog exemplar, într-un dialog din seria care marchează Centenarul Operei Naţionale Bucureşti.
Opera Naţională București 100: Întâlnire cu baritonul Iordache Basalic
vineri, 22 octombrie 2021
Duminică, 24 octombrie, de la ora 19.00, TVR3 a difuzat un nou interviu din seria „Opera Naţională Bucureşti la Centenar".
Opera Naţională București 100: Misiune, Provocare, Cale, Disciplină
vineri, 15 octombrie 2021
Daniel Jinga, maestru de cor şi manager - director general interimar al Operei Naţionale Bucureşti, a fost invitatul Claudiei Robu duminică, 17 octombrie, ora 19.00, la TVR3.
Opera Naţională Bucureşti 100: Interviu cu baritonul Adrian Mărcan
vineri, 01 octombrie 2021
Baritonul Adrian Mărcan a răspuns la întrebările Claudiei Robu, duminică, 3 octombrie, la ora 19.00, doar la TVR3, în primul interviu din seria „Opera Naţională Bucureşti 100 de ani".
 • 17:00
  Telejurnal regional
  * Studioul teritorial Craiova * Producători: Ana Maria Ciocănescu, Paulina Bădîrci, Ion Mihai Transmisiune directă
 • 17:30
  Reporter special
  *Studioul teritorial Cluj * Groapa de gunoi a oraşului Cluj-Napoca Invitat: Adrian Dohotaru, activist Moderator Sebesi Karen Producător Romeo Couţi
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  *Studioul Chişinău (simultan TVR Moldova) Prezentatori: Carina Muller, Vadim Cheptanaru Producători: Irina Bejenaru, Ruslan Grabari Translator mimico gestual Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 18:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 19:00
  Cântec şi poveste
  (redifuzare)* Studioul teritorial Iaşi * Este licențiată în etnologie, antropologie culturală și folclor. Îşi propune să promoveze bunurile culturale din zona folclorică pe care o reprezintă. Are zeci de premii şi trofee, dar se mândreşte, mai ales, cu Premiul al II-lea în finala concursului „Vedeta Populară” organizat de TVR1 în 2018. Alături de TVR Iaşi a descoperit publicul din Chişinău şi pe cel din Cernăuţi. Raluca Radu este „ fata din Vaslui” care ne cucereşte cu energia, vorbele şi cântecele sale. Moderator Laura Lucescu Producător Carmen Olaru
 • 19:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi * Aniversări, comemorări, evenimente care au rămas în memoria colectivă au, pentru fiecare dintre noi, o semnificație aparte. “ Mașina timpului ” vă prezintă detalii mai puțin cunoscute, anecdotice pe alocuri, dar și fragmente din marile opere muzicale, citate care au făcut istorie sau interpretări subiective ale unor fapte din trecut. Producător Daniel Trofin
 • 20:00
  Cap de afiş
  (redifuzare)*Studioul teritorial Craiova * Concert Analia Selis Producător Simona Muşuroi
 • 20:55
  FILLER
  * Studioul teritorial Cluj *Tablou Nicolae Grigorescu: PRIZONIERI TURCI Realizator Mihaiela Ilea
 • 21:00
  Cap de afiş
  (redifuzare)* Studioul teritorial Timişoara Producători: Miodrag Obradov, Roxana Morun
 • 21:55
  FILLER
  *Studioul teritorial Timişoara * Statuia Sf. Ioan Nepomuk
 • 22:00
  Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaților
  Producător Miruna Moraru
 • 23:55
  FILLER
  *Studioul teritorial Timişoara * Statuia Sf. Ioan Nepomuk
 • 00:00
  Cu cărţile pe faţă
  * Studioul teritorial Craiova * Producător Mirela Giodea
 • 01:00
  Cap de afiş
  * Studioul teritorial Timişoara
 • 01:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi * Aniversări, comemorări, evenimente care au rămas în memoria colectivă au, pentru fiecare dintre noi, o semnificație aparte. “ Mașina timpului ” vă prezintă detalii mai puțin cunoscute, anecdotice pe alocuri, dar și fragmente din marile opere muzicale, citate care au făcut istorie sau interpretări subiective ale unor fapte din trecut. Producător Daniel Trofin
 • 02:00
  Revizie tehnică