Mircea Neacşa
A pășit în Televiziunea Română, în ianuarie 1992. Drumul său în profesia de jurnalist a început la Departamentul Știri, unde o perioadă a fost redactor, editor şi prezentator al Telejurnalelor TVR, dar și al altor evenimente de anvergură.
Mircea Neacsa 2021
mircea neacsa
mircea neacsa 2
mircea neacsa
Mircea Neacsa 2021
mircea neacsa
mircea neacsa 2
mircea neacsa

Pașii l-au călăuzit către Redacția “Tradiții și Folclor” unde a avut marea șansă și bucurie de a lucra alături de regretata Mărioara Murărescu, unul dintre oamenii care și-au pus definitiv amprenta asupra parcursului său profesional.

Absolvent al Facultății de Mecanică din București și cu studii academice post-universitare la SNSPA (Științe politice), Mircea Neacșa a făcut cursuri de perfecţionare în Relaţii Publice și în Managementul Resurselor Umane.

Formația de inginer mecanic l-a îndreptat însă și către proiecte de televiziune inedite, cum ar fi “Auto Club”, una dintre primele emisiuni tv din România ce propunea subiecte despre utilizarea optimă a diferitelor tipuri și modele de autovehicule, într-o notă modernă și dinamică. Ulterior, pregătirea să în management a venit la pachet cu o serie de responsabilități ce l-au orientat către Direcția Programe și Direcția artistică și producție ale Televiziunii Române, devenind consilier.

Apoi s-a îndreptat către managementul resurselor umane, devenind manager al structurii de Resurse Umane din TVR. Din anul 2014 până la finele lui 2020, s-a aflat la conducerea postului TVR 3.

Anul 2008 i-a adus una dintre cele mai de preț experiențe de televiziune și totodată momentul cel mai important al carierei sale de la acel moment: șansa de a fi narator la Teleenciclopedia, emisiunea devenită reper în conștiința națională, programul ce a imprimat o adevărată valență academică Televiziunii Române atât din punct de vedere estetic, al informaţiilor, cât şi din punct de vedere al rostirii în limba română.

Marea să dragoste rămâne muzica (rock), folclorul românesc și fado-ul - pentru că încă din perioada copilăriei, Mircea Neacșa a fost inițiat în artă interpretării la vioară și ulterior, la mandolină. Profesorii săi de muzică au fost cei care i-au construit fundamentul uman, reperele morale și culturale pe baza cărora Mircea Neacșa a devenit ceea ce este în prezent.

Şi - iată! - din primăvara lui 2021, după mai bine de 6 ani de directorat al canalului TVR 3, în timpul căriua a asigurat dezvoltarea profilului cultural acestui post din portofoliul TVR, Mircea Neacşa se întoarce la matcă, la marea lui dragoste - muzica - prezentând emisiunea „Cântec” şi poveste” alături de lectura la „Teleenciclopedia”.

Cantec si poveste 25 aprilie 2021

 

Arhiva articole
„Cântec și poveste” cu Petrică Pană
luni, 05 septembrie 2022
Mircea Neacșa vă invită să revedeți, pe strune de vioară, o ediție specială dedicată marelui dirijor și violonist Petrică Pană. Sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 19:00, la TVR3.
Georgel Nucă: Din suflet cântec dăruiesc, la „Cântec și poveste”
luni, 08 august 2022
Sâmbătă, 13 august, de la ora 19.00, la TVR 3, revedem o ediție în care ne bucurăm de cântecul oltenesc și viața dincolo de cântec a lui Georgel Nucă.
Cântec și poveste: ”Din suflet pentru suflet...”
miercuri, 29 iunie 2022
La început de iulie v-am adus în dar cântecul de altădată, creații de mare valoare ale unor mari lăutari - sâmbătă, 2 iulie, de la ora 19:00, la TVR3.
 Cântec și poveste - Din Prahova-n Teleorman...
duminică, 26 iunie 2022
Duminică 26 iunie, de la ora 16.00,  la TVR 3, v-am invitat la cântece de dor și drag cu două interprete îndrăgite, Cristina Stănescu și Anuța Arghiroi
Cântec și poveste: Din suflet cântec dăruiesc...cu Georgel Nucă
miercuri, 15 iunie 2022
La TVR 3, duminică 19 iunie, de la ora 16.00, Mircea Neacșa v-a dat întâlnire cu cântecul oltenesc și viața dincolo de cântec a lui Georgel Nucă.
Cântecele dorului, la TVR3
joi, 09 iunie 2022
Duminică, 12 iunie, de la ora 16.00, Mircea Neacșa v-a aşteaptat cu o ediţie specială "Cântec şi poveste", la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” din București”, alături de o remarcabilă interpretă a folclorului muntenesc, Corina Dragomir.
Cântecul amintirilor...in memoriam Marioara Murărescu
duminică, 29 mai 2022
Duminică 29 mai, de la ora 16.00, la TVR3, v-am invitat să urmăriți o ediție de colecție a emisiunii "Cântec și poveste".
Cântec şi poveste: Muzică aleasă cu Alina și Romeo Negoiasă
vineri, 13 mai 2022
Duminică, 15 mai, de la ora 16.00, pe TVR3.
Cântec și poveste – ediție de colecție ”Din Zestrea neamului...”
luni, 25 aprilie 2022
Duminică, 1 mai, de la ora 16.00, la  TVR 3, Mircea Neacșa v-a invitat să urmăriți o ediție de colecție "Cântec și poveste".
”Din suflet pentru suflet...”
joi, 21 aprilie 2022
Duminică, 24 aprilie, la TVR 3, de la ora 15.45, vă propunem să urmăriți o ediție specială "Cântec și poveste".
Cântec și poveste: Vin Floriile cu soare
miercuri, 13 aprilie 2022
Urmăriți o ediție specială duminică, 17 aprilie, de la ora 16.00, la TVR3. Cu muzică, veselie și invitați de seamă.
marţi, 05 aprilie 2022
Duminică, 10 aprilie, de la ora 16.00, la TVR 3, ați putut urmări o nouă ediție "Cântec și poveste".
„Cântec și poveste”: Bucuria cântecului, încântarea sufletului
joi, 31 martie 2022
Un nou sezon al emisiunii „Cântec și poveste”, a început duminică, 3 aprilie, ora 16.00, la TVR3.
„Cântec și poveste”: Împreună de Crăciun
vineri, 24 decembrie 2021
Duminică, 26 decembrie , de la ora 16.00, la TVR 3 și pe TVR+, ați urmărit o ediție specială „Cântec și poveste", cu cele mai frumoase colinde și urări.
”Cântec și poveste”: Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti” din București la 85 de ani
duminică, 05 decembrie 2021
Duminică, 5 decembrie, ora 16.00, TVR 3 ne invită să facem un pas peste timp: ”Acumulările trecutului, febrilitatea clipei de față și așteptările viitorului, toate acestea alcătuiesc în sufletul nostru o mare solidaritate de valori”. (Dimitrie Gusti)
”Cântec și poveste” cu coregraful Ștefan Coman
miercuri, 08 septembrie 2021
Valori ale culturii tradiționale românești au fost readuse în fața dumneavoastră de coregraful Ștefan Coman și Ansamblul Artistic ”Baladele Deltei” din Tulcea, duminică, 12 septembrie, ora 16.00, la TVR 3.
Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, la zi aniversară
sâmbătă, 19 iunie 2021
Duminică, 20 iunie, de la ora 16:00, la TVR 3, Mircea Neacșa vă dă întâlnire cu tradiția și istoria, la o ediție de colecție a emisiunii ”Cântec și poveste”.
joi, 27 mai 2021
Duminică, 30 mai, ora 16.00, la TVR3, realizatorul de emisiuni folclorice la Radio Antena Satelor, Polina Gheorghe, ne-a dezvăluit cum ”trebuie să știm să dăruim cântecul...”.
 • 14:55
  FILLER
  *Studioul teritorial Craiova * Mănăstirea LAINICI-Memoria locului Producător Simona Carauleanu
 • 15:00
  Cu cărţile pe faţă
  Film * * Studioul teritorial Craiova * Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, Hărman, 2022 Producător Mirela Giodea
 • 16:00
  Prim plan obiectiv
  * Studioul teritorial Craiova * TVR Craiova vă invită să urmăriţi o emisiune magazin cu informaţii, ştiri, evenimente şi rubrici de interes din domeniul culturii, ştiinţei, divertismentului, etc. În fiecare ediţie vă prezentăm două teme de actualitate şi invitaţi pe măsură.Moderator Simona Muşuroi Producător Anca Dindirică Transmisiune directă
 • 16:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 17:00
  Telejurnal regional
  * Studioul teritorial Craiova * Producători: Ana Maria Ciocănescu, Paulina Bădîrci, Ion Mihai Transmisiune directă
 • 17:30
  Reporter special
  *Studioul teritorial Cluj * Groapa de gunoi a oraşului Cluj-Napoca Invitat: Adrian Dohotaru, activist Moderator Sebesi Karen Producător Romeo Couţi
 • 18:00
  Telejurnal Moldova
  *Studioul Chişinău (simultan TVR Moldova) Prezentatori: Carina Muller, Vadim Cheptanaru Producători: Irina Bejenaru, Ruslan Grabari Translator mimico gestual Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 18:55
  Teleshopping-Publicitate
 • 19:00
  Cântec şi poveste
  (redifuzare)* Studioul teritorial Iaşi * Este licențiată în etnologie, antropologie culturală și folclor. Îşi propune să promoveze bunurile culturale din zona folclorică pe care o reprezintă. Are zeci de premii şi trofee, dar se mândreşte, mai ales, cu Premiul al II-lea în finala concursului „Vedeta Populară” organizat de TVR1 în 2018. Alături de TVR Iaşi a descoperit publicul din Chişinău şi pe cel din Cernăuţi. Raluca Radu este „ fata din Vaslui” care ne cucereşte cu energia, vorbele şi cântecele sale. Moderator Laura Lucescu Producător Carmen Olaru
 • 19:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi * Aniversări, comemorări, evenimente care au rămas în memoria colectivă au, pentru fiecare dintre noi, o semnificație aparte. “ Mașina timpului ” vă prezintă detalii mai puțin cunoscute, anecdotice pe alocuri, dar și fragmente din marile opere muzicale, citate care au făcut istorie sau interpretări subiective ale unor fapte din trecut. Producător Daniel Trofin
 • 20:00
  Cap de afiş
  (redifuzare)*Studioul teritorial Craiova * Concert Analia Selis Producător Simona Muşuroi
 • 20:55
  FILLER
  * Studioul teritorial Cluj *Tablou Nicolae Grigorescu: PRIZONIERI TURCI Realizator Mihaiela Ilea
 • 21:00
  Cap de afiş
  (redifuzare)* Studioul teritorial Timişoara Producători: Miodrag Obradov, Roxana Morun
 • 21:55
  FILLER
  *Studioul teritorial Timişoara * Statuia Sf. Ioan Nepomuk
 • 22:00
  Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaților
  Producător Miruna Moraru
 • 23:55
  FILLER
  *Studioul teritorial Timişoara * Statuia Sf. Ioan Nepomuk
 • 00:00
  Cu cărţile pe faţă
  * Studioul teritorial Craiova * Producător Mirela Giodea
 • 01:00
  Cap de afiş
  * Studioul teritorial Timişoara
 • 01:55
  Maşina timpului
  *Studioul teritorial Iaşi * Aniversări, comemorări, evenimente care au rămas în memoria colectivă au, pentru fiecare dintre noi, o semnificație aparte. “ Mașina timpului ” vă prezintă detalii mai puțin cunoscute, anecdotice pe alocuri, dar și fragmente din marile opere muzicale, citate care au făcut istorie sau interpretări subiective ale unor fapte din trecut. Producător Daniel Trofin
 • 02:00
  Revizie tehnică