loader
Foto

Galerie foto

Pridvoarele Credinței: Trup şi suflet

Omul este fiinţă dihotomică, trup şi suflet.

 

Chiar dacă, după moarte, trupul merge în pământul din care a fost luat, iar sufletul la Dumnezeu – Creatorul, trupul are, şi el, o direcţie verticală, adică ajută, în timpul vieţii, la împlinirea scopului existenţial suprem, mântuirea.

Au existat, în decursul timpului, atitudini conform cărora trupul este rău din fire şi orientat, permanent, spre păcat, în felul acesta făcând mântuirea sufletului, dacă nu imposibilă, cel puţin extrem de dificilă. Astfel de idei au condus la practici şi abordări străine de învăţătura Bisericii şi a Evangheliei, trupul ajungând să fie privit cu desconsideraţie.

Vom încerca, în ediţia de faţă, să aflăm ce valoare are sufletul şi trupul, din perspectivă ortodoxă, şi care este raportul corect între cele două elemente. Invitatul nostru este preotul Cristian Barnea, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi.

 

Pridvoarele credinței

O producţie TVR Iaşi şi Doxologia Media

Redactor – Paul Palencsar

TVR Iași: sâmbătă, 5 aprilie, ora 17.00

Duminică, 6 aprilie, ora 13.30

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3