loader
Foto

Galerie foto

Pridvoarele credinţei - Taina Sfintei Împărtăşanii

"Luaţi, mâncaţi, acesta este Trupul Meu " ( Matei 26.26 )"- "Beţi dintru acesta toţi, acesta este sângele Meu, al Legii celei noi " ( Matei 26. 27 )

 

Pridvoarele credinței

UPDATE: Ediția din 1 martie este disponibilă online pe TVR+

Pe cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos, rostite acum două mii de ani, s-au ţesut Sfintele Liturghii ale Părinţilor Bisericii. Chiar dacă, la început, Sfânta Liturghie se oficia în ascuns, de frica prigoanelor păgâne, aceasta s-a păstrat şi, mai mult, este centrul cultului divin public.

În Sfânta Liturghie, de fiecare dată, este reeditată jertfa de pe Golgota a lui Iisus Hristos. Aşadar, Masa Sfântului Altar devine piatra mormântului pe care a fost aşezat Trupul Mântuitorului. Deşi apar în forma pâinii şi a vinului, acestea sunt, în mod real, prezenţa fiinţială a lui Dumnezeu, care, în fiecare Liturghie, se jerfeşte pentru mântuirea lumii.

Invitatul emisiunii este părintele Constantin Sturzu, consilier cultural şi director al Centrului Cultural Misionar „ Doxologia „ al Arhiepiscopiei Iaşilor. Vom încerca să aflăm ce este Sfânta Împărtăşanie şi cum devine aceasta mântuitoare pentru cel credincios.

Redactor: Paul Palencsar

O producţie TVR Iaşi şi Doxologia Media

Difuzare

Sâmbătă, 1 martie 2014

TVR 3, ora 7.00

TVR Iaşi, ora 17.00

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Iaşi

* Medici de diferite specialități vin în studioul TVR Iași cu cele mai bune indicații și recomandări, temele alese fiind întotdeauna de actualitate. În plus, în această emisiune promovăm reușitele medicale din zona Moldovei, un stil de viață echilibrat și importanța prevenției.

Adolescența, o întrebare fără răspuns?

Producător Claudia Dănăilă

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Disbioza, ediție specială

Disbioza, ediție specială "NutriInfo"

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Disbioza, un cuvânt mic, dar cu impact uriaș în sănătatea noastră. Este momentul să îi acordăm atenția cuvenită. Nu rata ediția specială ...

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni, 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20, precum și vineri, pe TVR 3, de la ora 13.05.

 

#tvr3