loader
Foto

Primul an fără Regele Mihai

Miercuri, 5 decembrie, se împlineşte un an de la data când românii şi-au luat rămas bun faţă de la Regele Mihai I al Romaniei - despre care, la CULT@rt, ne vorbeşte istoricul Ştefan Popescu - de la ora 22.00, la TVR 3.

 

Miercuri, 5 decembrie, se împlineşte un an de la data când românii şi-au plecat capul în semn de respectuos rămas bun faţă de cel care va rămâne în istorie Regele Mihai I al Romaniei. Motiv pentru care Marius Constantinescu va vorbi despre ultima mare personalitate a istoriei României din secolul 20 cu istoricul Ştefan Popescu.

(oar_w460)

Cel de-al doilea invitat al ediţiei este directorul general al Filarmonicii George Enescu din Bucureşti, Andrei Dimitriu – pentru a aniversa împlinirea a150 de ani de existenţă a Filarmonicii George Enescu din Bucureşti.

(oar_w460)

Roxana Costaş de la TVR Iaşi ne călăuzeşte prin Sala Paşilor Pierduţi din Iaşi, devenită o veritabilă pinacotecă cu reproduceri moderne ale unor picturi de Picasso, Van Gogh sau Caravaggio şi stă de vorbă despre acest proiect cu Cristian Ungureanu, conferenţiar la Universitatea de Arte George Enescu – cel care a găsit inedita modalitate de a aduce frumosul mai aproape de ştiinţă.

Miruna Moraru ne invită să vizităm Castelul Peleş, unul dintre cele mai căutate obiective turistice din România, iar Anca Ţoghe de la TVR Craiova ne prezintă conacul familiei Golescu, singura construcţie cu caracter laic-fortificat din Ţara Românească care dăinuieşte de aproape 4 secole.

Steliana Orăşanu de la TVR Iaşi ne prezintă semnalul tras de regizoarea Crista Bilciu care a scris şi a regizat piesa „Ana de hârtie”, inspirată de realitatea prin care a trecut prietena ei.  Este vorba despre percepţia tinerelor că frumuseţea este legată direct şi de dietele severe – care duc la grave tulbutări de alimentaţie.

 

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3