loader
Foto

Primul spectacol de teatru transmis live în varianta 360°, online, la FNT

Maia Morgenstern și Mircea Rusu se întâlnesc în spectacolul „Moartea bate la uşă”, pe un text de Woody Allen, adaptare a scenică fiind gândită şi realizată de Florin Ghioca.

 

Spectacolul, în premieră absolută în România în cadrul Festivalului Național de Teatru (FNT), va fi disponibil pentru vizionare timp de 48 de ore, începând de duminică, 29 noiembrie, ora 16.00, până marți, 1 decembrie, ora 16.00, online.

Producția “Moartea bate la ușă” presupune o experiență inedită pentru iubitorii de teatru, modalitatea de filmare în variantă 360°, oferind o perspectivă unică, aproape experiențială. Astfel, spectatorul va fi în mijlocul acţiunii şi va putea să urmărească tot ce se întâmplă în încăpere, prin intermediul unei camere video 360°, montată chiar în centrul spaţiului de joc.

“Experiența pentru spectatori va fi incredibilă, pentru că se vor afla la un metru de actori și îi vor putea urmări oriunde se duc aceștia. Practic, culisele dispar, iar protagoniștii se vor afla față în față, cu publicul „interpus” la mijloc. Nu este un simplu spectacol-lectură, este mult mai mult de-atât. Va fi o experiență inedită pentru noi toți, un pas înainte făcut de teatru în această perioadă de pandemie pentru a fi mai aproape de public, dar și un alt mod de a ne raporta la actul teatral, într-un 2020 atât de afectat de noul coronavirus. Dedic acest spectacol memoriei lui Vlad Stănescu, un om de teatru deosebit și foarte drag, care ne-a părăsit anul acesta, în martiea declarat regizorul Florin Ghioca.

Timp de 40 de minute, cei doi mari actori vor da viață personajelor imaginate de celebrul regizor și scenarist american într-un spectacol lectură menit să trezească întrebări despre problematici existențiale. Cum ar fi dacă într-o noapte v-ați trezi cu însăși Moartea bătându-vă la ușă? O Moarte destul de stresată totuși, căci este prima ei zi în care ar trebui să își împlinească misiunea pentru care a fost trimisă pe pământ. Cum ar fi dacă însăși propria viață ar atârna de un joc de rummy care are drept miză... timpul?

Ar fi... copleșitor. Așa cum este și spectacolul cu accente de comedie ce demonstrează încă o dată fragilitatea vieții și cât de relevant poate fi, câteodată, “carpe diem”.

(w882) mircea rus

Nu este pentru prima dată când Maia Morgenstern și Mircea Rusu se întâlnesc într-o producție teatrală. Cei doi actori au avut numeroase colaborări în spectacole de-a lungul vremii, cele mai recente fiind în „Vizita bătrânei doamne” de la Teatrul Naţional din Bucureşti (regia Alexander Morfov) şi în „Amantul”, la Teatrul Evreiesc de Stat, în regia regretatului Vlad Stănescu.

Cunoscut mai bine drept fotograful oficial al Teatrului Național “Ion Luca Caragiale” din București, Florin Ghioca este însă o personalitate plurivalentă. Fără a se mulțumi să privească teatrul doar prin obiectivul aparatului de fotografiat, el se află la cea de-a treia montare a unui spectacol, după „Cântec despre mine” şi „O zi cu Nichita”, ambele pe scena Sălii Studio „Euphorion” de la Teatrul Naţional din Cluj.

***

Surse foto: FNT

Un articol de Irninis Miricioiu

 

17:55 Teleshopping-Publicitate

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3