loader
Foto

Programe speciale, de 30 noiembrie, la TVR 3

Luni, programele TVR 3 sunt axate pe emisiuni de spiritualitate, dedicate Sfântului Andrei, programe de istorie, cultură şi aniversarea a celor două posturi ale TVR ce emit pentru Românii din afara ţării: TVR Internațional și  TVR MOLDOVA.  

 

În acest an, la TVR 3, sărbătorim în 30 noiembrie pe Sfântul Andrei, Apostolul românilor, în 1 Decembrie Ziua noastră naţională, dar şi împlinirea în acest an, în 1 Decembrie, a 25 de ani de TVR Internațional și 7 ani de TVR MOLDOVA.

Luni, 30 noiembrie, programele TVR 3 sunt axate pe emisiuni de spiritualitate, dedicate Sfântului Andrei, programe de istorie şi cultură.

Astfel, programul Matinalii transmis de la ora 7.00 în direct de la Chişinău dă startul luni şi marţi, încă de la primele ore ale dimineţii, tuturor acestor sărbători speciale, de cea mai mare însemnătate pentru românii de pe ambele părţi ale Prutului.

Luni, de la ora 10.00, emisiunea SPIRIT ŞI CREDINŢĂ a pregătit o ediţie specială dedicată Sfântul Andrei, care a devenit ocrotitorul românilor, cel care l-a însoţit pe Hristos prin Ţara Sfântă şi a fost martor la minunile pe care fiul lui Dumnezeu le-a săvârşit. Ne spun povestea : Cornel Bălosu- etnolog ,  lect.univ.dr.Sergiu Popescu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea din Craiova şi preotul Adrian Stănulică în calitate de moderator.

Documentarul de la ora 17.00 “1918. Momentul românilor” realizat de Dan Curean în colaborare cu Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca - ne reaminteşte o pagină de istorie românească, iar cel de la ora 23.00, cu titlul „Lumea e bine făcută” ne prezintă un eveniment singular și insolit, organizat de colectivul revistei de cultură de avangardă „Infinitezimal” grupat în jurul liderului lor Sebastian Vlad Popa.

Luni, de la ora 19.00, ne delectăm cu câteva dintre cele mai frumoase piese ale corului Madrigal interpretate în diversele concerte ale Stagiunii Estivale 2020, iar de la ora 21.00, avem invitaţie la GALA TINERE TALENTE, pentru a-i cunoaşte pe tinerii muzicieni și artiști vizuali aflați la început de drum și sprijiniți în dezvoltarea lor artistică de Fundația Regală Margareta a României.

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3