loader
Foto

Galerie foto

Rapsodia solidarităţii... pentru Casa Enescu

Casa în care compozitorul George Enescu şi-a petrecut vacanţele are şanse mai mari să se demoleze decât să fie cumpărată de autorităţi şi transformată în muzeu.

 

Gabriela Baiardi
Reporter special

Comisia desemnată de Consiliul Judeţean Botoşani să evalueze imobilul şi să negocieze un preţ de achiziţie nu a reuşit, în patru luni de zile, să-i contacteze pe ambii proprietarii şi să afle intenţiile şi pretenţiile acestora. Locuinţa din Mihăileni - Botoşani a fost înscrisă pe lista monumentelor istorice în noiembrie 2013.

Iniţiativa a aparţinut pianistei Raluca Ştirbăţ, preşedinta Societăţii Internaţionale "George Enescu" din Viena. Campania începută în ianuarie 2013 i-a impresionat şi impulsionat mai tare pe muzicienii din străinătate decât pe cei din ţară. Dezamăgită că promisiunile autorităţilor au rămas doar pe hârtie, Raluca Ştirbăţ mai face un pas: a deschis, împreună cu revista TIMPUL, un cont de donaţii pentru casa din Mihăileni.

Mesajul său este următorul "fiecare din noi poate așeza o piatră (la propriu!) la temelia acestei case, readucând la viață și salvând de la uitare nu numai o clădire, ci o întreagă epocă din existența celui care a fost nu doar un compozitor de geniu, dar, înainte de toate, un mare român care și-a pus toată creația, viața și sănătatea, fără urmă de menajament, în slujba țării și poporului pe care l-a iubit atât de mult".

Cont de donații pentru Casa Enescu din Mihăileni:
Deschis la BRD, sucursala Iași

Titular cont: ADRIANA NAZARCIUC

IBAN: RO92BRDE240SV48538862400
SWIFT: BRDEROBU

O campanie susținută de TVR Iași.
Un reportaj de Gabriela Baiardi, Relu Tabără, Loredan Baiardi.

Reporter special

TVR 3: duminică, 11 mai, ora 19.30
TVR Iaşi: luni, 12 mai, ora 20.00

4:00 Toţi împreună (R)

* Emisiune în limba maghiară*Studioul teritorialTg.Mureş

Reportaje din actualitatea socială şi culturală regională

Producător Anna Kos

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Timişoara

Producător Peter Keresztes

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3