loader
Foto

„Remix" cu Iulia Popovici și The Kryptonite Sparks

La TVR 3, sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 22:00, o nouă ediție „Remix" aduce un interviu cu Iulia Popovici și rubrica „de rezistență muzicală", dedicată grupului The Kryptonite Sparks.

 

Remix

În atâtea ocazii dinainte de pandemie, artiștii români au ajutat la concerte de binefacere, de la inundațiile din anii '70 și cutremurul din 1977 până la numeroasele inițiative punctuale de după 1989.

De un an și ceva, a venit rândul lor să aibă nevoie de ajutor, nu punctual, ci legislativ, într-un domeniu rămas mult în urmă în ultimele decenii, care acum își arată colții.

(w882) Iulia Popo

Prima rubrică a emisiunii conține un interviu la temă cu Iulia Popovici, Secretar de Stat în Ministerul Culturii, fost jurnalist! Situația precară a artiștilor, ieșită dur la iveală în anul pandemiei, a (re)adus atenția asupra unui studiu remarcabil la scară națională, realizat în ultimii ani de Asociația Flower Power.

(w882) Intalniri

Definirea statutului artistului român și generarea unei politici publice sunt subiecte scrise cu majuscule și în agenda actualei echipe de la Ministerul Culturii.

Rubrica de rezistență… muzicală a ediției Remix este dedicată grupului The Kryptonite Sparks, fondat la Botoșani de mai bine de un deceniu de frații Călin-Răzvan (voce, chitară, synth, percuție) și Rareș Diaconu (bass, voce, synth, programare), cărora li se alătură în prestațiile live bateristul Răzvan Anton.

(w882) TKS

O precizare care are nevoie de o primă explicație – nu numai în timpul pandemiei, activitatea trupei are două componente separate în postările videoclipurilor respectiv concerte, aceleași piese având variante destul de diferite în cele două ipostaze.

Cu un serios background în rockul internațional din anii '70 încoace, cei doi frați compozitori combină cu dezinvoltură muzică alternativă, blues, funk, progressive. Firește, într-o matrice și cu o formă finală actuală, electro-pop-rock. Marele câștig de personalitate rezidă în videoclipuri, care ilustrează de minune un mesaj al versurilor care altfel s-ar pierde în orchestrațiile inovative care țin urechea ciulită, chiar și după prima audiție. Prin urmare, o exprimare fusion și dincolo de muzica intrinsecă.

(w882) TKS

Dragi melomani de toate vârstele și orientările, a se lăsa înregistrările și la îndemâna copiilor...

Credite foto: Facebook Cultura Alternativă, The Kryptonite Sparks

***

Un articol de Doru Ionescu

11:00 Toţi împreună

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

Transmisiune in regim de direct

12:50 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3