loader
Foto

Galerie foto

Remix cu Zoia Alecu, sâmbătă la TVR 3

Sâmbătă, 26 martie, la TVR 3 o omagiem pe Zoia Alecu, câștigătoarea premiului Radio România „Omul cu chitara”!

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Dacă duminica trecută cantautoarea româncă a câștigat unul dintre premiile puse în joc de Radio România pe anul 2015, Integrala Remix pornește de la primul premiu pe care eleva Zoia îl câștiga cu prima sa melodie, la un concurs interliceal, atunci când studia vioara. Un prim semn al unei altfel de cariere, urmat de alegerea lui Doru Stănculescu de a o invita să cânte pe scena exclusivistului Club A. După doi ani, în 1976, câștiga și cel mai important festival concurs de folk, „Primăvara baladelor”.

(w882) Zoia Alecu

Apar și melodiile din Arhiva Multimedia TVR: „Ouă de rouă” (inspirată de Maria Tănase), „Vreau să-și mulțumesc, iubire” (duet cu Aurelian Andreescu!), alegerea marelui organizator din epocă Aurel Gherghel, cenaclurile (culminând cu „Flacăra”). Apoi, din 1986, când Zoia Alecu tocmai compusese muzica pentru un întreg spectacol al Circului de Stat (cu care urma să plece în reprezentații internaționale), telefonul vechii prietene din școala de muzică, Crina Mardare, a adus-o într-un supergrup, pe coordonate pop-rock.

(w882) Zoia Alecu

Secvențe cu Sfinx Experience („Cerbul de Aur”, 1994) cu regretatul Doru Căplescu și Paul Ciuci (trupa avea să scoată după 1990 două discuri, conținând și compoziții ale Zoiei), dar și cu duetul Stereo (cu Crina, pe aceeași scenă, cu o superbă reorchestrare etno semnată Adrian Enescu), imagini din emisiunea TVR specializată „Vânare de vânt”… Pe lângă melodii, până astăzi s-au strâns mult peste 300 texte (de multe ori poezii), scrise nu doar pentru sine.

(w882) Zoia Alecu

Din februarie 2007, în jurul zilei sale de naștere, Zoia revine și oficial în cariera solistică, cu sprijinul lui Ovidiu Komornyik, cu primul CD „Vino aici”, la 34 de ani de la debut! Așadar un nou început, continuat exact după doi ani cu „Cărări de maci”, apoi „Printre lupi” (2012) și „Să ierți” (2015), primele două acompaniate de prezențe în emisiunea „Timpul chitarelor”, apoi „Omul cu chitara” în varianta TVR, cu toate promovate în cele mai importante festivaluri de gen, culminând cu „Om bun” și „Folk You!”. Indiferent de premiu, în martie, TVR 3 nu putea rata revenirea la cea mai importantă folkistă româncă. Și nu doar la muzica ei, cum se va vedea și din interviul cu tâlc!

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Timişoara

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător Daniela Constantin

Transmisiune directă

16:55 Teleshopping-Publicitate

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3