loader
Foto

Galerie foto

Remix: două povești cu cântec din Scandinavia

Sâmbătă, 8 octombrie, Doru Ionescu a făcut două portre inedite muzicienilor Narcisa Suciu şi Andrei Ignat: de la începuturile lor pe scena românească, până la aventurile scandinave. De la ora 22:00, la TVR 3 şi TVR+.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Narcisa Suciu (Outokumpu)

A urcat pe scene în România anilor ’90 și s-a remarcat pe dată, începând cu festivalurile - concurs din Baia Mare. L-a însoțit pe Mircea Rusu în corul de background vocal, apoi vocea sa deosebită a ajuns să fie astăzi echivalată, subconștient, reinterpretând folclorul din Maramureş (deși cântă deopotrivă melodii originale), într-un melanj etno-pop recunoscut de către orice român meloman.

Solista s-a stabilit de ani buni în Finlanda, alături de fiica şi de soţul său. Mult timp nu a vrut să spună prea multe despre a doua sa viaţă, acum însă Narcisa face cunoscute multe amănunte.

Mai mult decât atât, studioul în care a decurs filmarea interviului nu a fost ales întâmplător, cariera sa muzicală având șanse pentru un al doilea start, în altă direcție. Pedagogică! Firește, vacanțele din România sunt pline de cântec… pe cele mai mari scene.

Andrei Ignat (Stockholm)

Cântând în studenţie cu grupurile beat/rock șaizeciste Andantino şi Sideral Modal Quartet, pianistul Andrei Ignat spera la o carieră românească în arhitectură, păstrând muzica drept hobby. Premiată la primul festival național de muzică pop, în decembrie 1969, trupa a ajuns peste o lună să cânte sub contract la Hamburg… și acolo a rămas.

Andy a ajuns așadar din întâmplare în Suedia, de unde nu s-a mai putut întoarce acasă; o poveste... cu cântec, se va vedea de ce. Echipa TVR l-a descoperit la apogeul unei solide cariere în arhitectura din nordul Europei - a participat la proiectarea Parlamentului şi a casei Prim Ministrului din Suedia, la instituţii publice din Estonia etc, angajat în politica locală, revenind şi la muzică.

Programarea emisiunii nu este întâmplătoare, Andrei urmând să susțină în 20 octombrie un concert de piano solo la clubul bucureștean Green Hours.

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3