loader
Foto

Galerie foto

Remix: Metal rock cu strigături - DIRTY SHIRT live la Festivalul „Wacken”

De Revelion, pe 31 decembrie, de la ora 20.00, la TVR 3, Doru Ionescu vă invită la o ediţie specială „Remix”: Metal rock cu strigături - DIRTY SHIRT live la Festivalul „Wacken” (Germania, 2019).

 

Remix

De 25 de ani, la Seini (un orăşel pe drumul dintre Baia Mare şi Satu Mare) există un grup metal rock cu un nume la început ciudat, astăzi cunoscut pe scenele din toată Europa – Dirty Shirt! În ultimii ani a concertat în toată Europa, a câştigat notorietate internaţională, a lansat mai multe discuri.

(w882) remix

Schimbarea paradigmei underground s-a produs în 2014, atunci când rockerii maramureșeni, reprezentând România, au obţinut locul secund la cel mai important concurs de metal rock din Europa, la Wacken, în Germania. Mai mult, Dirty Shirt au fost selecţionaţi pe DVD-ul aniversar al celor 25 de ani de festival, alături de nume de prima ligă.

(w882) remix

Cu mai multe prelucrări în manieră metal rock din folclorul românesc de-a lungul timpului, Dirty Shirt au purces în anii din urmă într-un proiect de senzaţie: un turneu alături de Ansamblul folcloric „Transilvania” din Baia Mare. Concertul din 1 aprilie 2017 (Arenele Romane, Bucureşti) a fost filmat şi publicat pe DVD, ulterior fiind difuzat și de TVR 3 într-o ediție dublă „Remix”.

(w882) remix

Iar în 2019 au fost invitaţi de organizatorii de la Wacken pentru a susţine un recital pe aceeaşi prestigioasă scenă. În acest moment, se poate spune că reprezintă trupa de rock românesc numărul 1 la export, după alte egide autohtone prezente pe scena internaţională de gen de două decenii, precum Negură Bunget, Bucovina ori Moonlight Breakfast.

(w882) remix

(w882) remix

De Revelion, TVR 3 vă propune concertul de la Wacken din vară, înregistrat în formula: Mihai Tivadar – claviaturi & chitară, Dan „Rini” Crăciun și Robert Rusz – voci, Cristian Bălănean și Dan Petean – chitare, Pal Novelli – bass, Vlad „X” Țoca – tobe, Cosmin Nechita – vioară. Colaboratori de la „Transylvanian FolkCore Orchestra”: Miruna Puiu și Alexandra Joicaliuc – voci, Andrei Oltean – fluiere, Răzvan Nechita – vioară, Alex Otescu – chitară.

(w882) remix

(w882) remix

Credit foto: facebook Dirty Shirt

LA MULȚI F-ANI colaboratorilor „Remix”, un An Nou 2020 cu chef de Rock tuturor telespectatorilor TVR3!

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3