loader
Foto

Galerie foto

Remix: Restituiri Jazz și Beat, duminică la TVR 3

Remixul de duminică, 20 noiembrie, ne propune restituiri Jazz și Beat cu Nicolas Simion (Germania) și Dimitrie Cădere (Franţa). De la ora 22:00, la TVR 3 şi pe TVR +.

 

Remix

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

NICOLAS SIMION (Germania). Multiinstrumentist, compozitor și orchestrator, cel mai prolific muzician jazz român contemporan. A urcat treptele consacrării în România, cântând atât cu maeștrii genului, cât și alături de colegii de generație – de menționat doar Mircea Tiberian pentru demersal său autohton. Stabilit din 1989 la Viena, apoi la Köln, muzicianul a concertat în toată lumea și – fapt ce-i aduce unicitatea - a lansat peste 40 de discuri.

(w882) Nicolas 19

Prin propria casă de discuri – 7Dreams - a îngrijit deopotrivă editări ale unor arhive jazz cu înaintaşii genului de la noi, a recâştigat pentru scenele româneşti muzicieni iluştri precum Jancy Korossy ori Sabin Păutza, aducând de asemenea jazzmani străini notorii. Cu grupurile sale, în colaborare cu Filarmonici româneşti, a pus în scenă lucrari valoroase redescoperite după decenii (Richard Oschanitzky) sau noi („Classic meets Jazz” este un concert și turneu internațional, care figurează și în portofoliul „Remix”), de multe ori cu participare multinaţională.

(w500) CD RO

„Cânt cu saxofoanele, cu clarinetul, dar şi cu taragotul ori cavalul – instrumente exotice pentru alţii. Lumea vrea să audă altceva, un jazz mai variat – fiecare am putut veni cu o alternativă la clasicul bebop, pe care oricum americanii îl fac mai bine.” Un român din diaspora pentru care promovarea muzicii româneşti în lume a devenit un modus vivendi, prezent încă și în alte restituiri din emisiunile noastre!

(w882) N la Garan

DIMITRIE CĂDERE (Franţa). Mai întâi un instrumentist din valul pionierilor poprockului în România, acela beat al frumoșilor ani ’60. Apoi urcând într-o carieră importantă de cercetător, în profesia sa, mai întâi în România, apoi în Franţa, unde s-a stabilit cu familia din 1980.

(w500) Dimitrie

Două povești de viață distincte, la fel de frumoase şi inedite.

(w882) Dimitrie

Povestea alb/negru (spuneți-i romantică) este a instrumentistului poprock, component al uneia dintre primele formaţii româneşti de chitare electrice, Entuziaştii, cu două discuri mici la activ și influențe contorizate de generația următoare.

(w882) Dimitrie

Povestea color se identifică cu cariera de cercetător în microelectronică. Mai mult, ghid pentru echipa TVR la Versailles, fizicianul dezvăluie o altfel de explorare, împreună cu mai multe rude, redescoperind arborele genealogic al Cazabanilor din care se trage şi domnia sa, o familie franceză cu blazon, ramificată şi în România.

(w882) Dimitrie

***

Realizator Doru Ionescu

Foto: Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3