loader
Foto

Remix: Sabin Păutza și Maria Nagy, întâlnirea de sâmbătă la TVR 3

La TVR 3 şi pe TVR +, două povești de viaţă... cu cântec în Statele Unite şi Ungaria: Sabin Păutza și Maria Nagy. Sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 22:00, la Remix.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

MARIA NAGY (Gardony, Ungaria). Debutând cu un grup folk din Miercurea Ciuc, solista Maria Nagy ajunge să fie cunoscută prin Cenaclul Flacăra în 1978, apoi şi prin RadioTeleviziunea Română. Repertoriul său (folk, rock, pop) creşte, la fel şi popularitatea în toată România, până la mijlocul anilor ’80, când cântăreața pop – rock - folk primește contracte în străinătate.

(w500) Maria

(w882) Maria

Cu Omar Sharif în 1987

După un episod danez, apoi un altul german, se stabileşte lângă capitala Ungariei, dar revine după 1990 acasă, când însă industria muzicală românească este cu totul alta. Începând cu interviul Remix din toamna lui 2012, Maria începe timid, apoi din ce în ce mai intens, să viziteze televiziunile din România, la invitaţia acestora; dorinţa sa cea mai mare – aceea de a reveni pe scenele natale – pare să i se împlinească, o dată ce a şi reînceput să înregistreze noi melodii.

SABIN PĂUTZA (Plainfield - NJ, SUA). În 8 februarie 2013, marele muzician Sabin Păutza împlinea 70 de ani, ocazie cu care ziua următoare era sărbătorit la Plainfield / New Jersey de cea mai veche Filarmonică americană, pe care a condus-o timp de peste două decenii. Până acolo, compozitorul şi dirijorul parcursese o frumoasă carieră în ţară, stopată de imposibilitatea de a călători în străinătate pentru a onora diverse invitaţii.

(w500) Sabin

(w500) Sabin

Prin urmare, povestea sa cu cântec are o perioadă mai puţin cunoscută, între plecarea din 1984 și revenirea de după 1990. O dată ieşit la pensie, maestrul s-a restabilit în zona sa natală, Reşiţa, dar bate ţara în lung şi-n lat, ca niciodată. O ediție realizată în decurs de trei ani, cu echipa Remix alergând pe urmele sale, parcă din ce în ce mai tânăr, difuzată la o săptămână după ce Sabin Păutza a fost decorat de Casa Regală!

(w882) Sabin

Realizator Doru Ionescu

Foto: Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3