loader
Foto

Remix: sâmbătă la TVR 3, poveşti cu cântece folk şi jazz

Poveştile spuse de Doru Ionescu la "Remix" sunt despre Marcela Saftiuc (Paris) şi Gia Ionesco (Toronto) - sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 22:00.

 

Remix

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

MARCELA SAFTIUC (Franţa)
. Una dintre cele mai importante folkiste din România, Marcela a urcat – încă de studentă - pe cele mai mari scene ale muzicii tinere, încă din 1971.

(w500) Marcela

Deşi cea mai influentă cantautoare a genului, de la jumătatea anilor ’80 s-a stabilit cu familia în Franţa, continuând să cânte (la festivaluri internaţionale, inclusiv cu Donovan...), doar ca hobby. Din anii ’90 a pornit într-o carieră de traducătoare, domeniu în care a continuat până spre prezent.

(w500) Marcela

A revenit de câteva ori în România şi a cântat de fiecare dată.

(w882) Marcela si

În 2008 i-a apărut un prim album discografic la Electrecord, din păcate nelansat la scară naţională, aşadar prea puțin cunoscut.

(w882) Marcela

Din fericire, au rămas câteva filmări de excepţie în arhiva TVR.

(w882) Marcela

GIA IONESCO (Canada). Pianist care apucase să-şi facă un nume pe scena jazz şi rock din România anilor ’80, Gia Ionesco reprezenta imediat după 1989 o speranţă confirmată.

(w882) Gia

A plecat din ţară după Revoluţie întâmplător, până la sora sa, în Israel.

(w882) Gia

Îl cunoaşte pe muzicianul român Peter Wertheimer şi cântă cu el, definitivându-şi şi studiile muzicale.

(w882) Gia

Tot întâmplător ajunge şi în Canada... de unde vreme de un deceniu nu se mai întoarce, pentru că intră în branşa muzicii preferate... până peste cap.

(w882) Gia şi Au

Intervievat cu noroc, între Shanghai, New York şi o escapadă braziliană, Gia povesteşte despre colaborările sale muzicale cu instrumentişti impresionanţi şi cântă de toate cele, nu în ultimul rând teme româneşti!

(w882) Gia

Realizator Doru Ionescu

Foto: Arhiva personală

(w882) Gia si adm

(w882) Gasca

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)
 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3