loader
Foto

Galerie foto

REMIX vă propune un portret MIRCEA BODOLAN

TVR3 v-a invitat să urmăriţi singurul interviu Remix cu Mircea Bodolan, un nume în evoluția fenomenului folk în România, sâmbătă, 18 noiembrie, ora 22.

 

Remix

A fost intervievat în 2001, într-un templu al folkiștilor, (și nu numai), Casa Eliad - fondată de Mircea Bolodan împreună cu Valeriu Sterian, cel mai bun prieten al său. Așadar o filmare la un an după dispariția lui Vali Sterian.

(w882)

Mircea Bodolan a colaborat, încă din copilărie, la emisiunile TVR pentru copii. El a absolvit Facultatea de Actorie. Perioada studenției a fost propice pentru urcarea pe scenele de folk. La scurt timp după primele apariții ajunge pe cele mai exclusiviste scene, precum Clubul de la ora 7 sau Sala Palatului. Apoi, la chemarea lui Adrian Păunescu, intră în Cenaclul Flacăra.

(w882)

Sunt numeroase baladele sale de top de-a lungul deceniilor. Cea mai cunoscută rămâne „Rănitul dintre linii”, poate și datorită faptului că apare pe coloana sonoră a unui film în care folkistul actor a și jucat: „Am fost şaisprezece”, în regia lui Mircea George Cornea.

Cariera în muzică a fost întreruptă de consacrarea sa ca actor în anii ‘80. După un deceniu, la solicitarea aceluiași prieten, Mircea revine în București pentru scena folk, înregistrează singurul său disc LP și preia directoratul viitorului club Casa Eliad, unic în peisajul muzicii românești.

A rămas în muzică, până în prezent, între ceilalți veterani ai folkului.

(w882)

 

Finalul acestei ediţii aduce telespectatorilor rubrica „Noutăţi ... în Arhiva TVR” cu trei filmări de excepţie:

-       Nicu Alifantis - „Balada blondelor iubiri” - live la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț în 1981

-       Grupul rock craiovean Redivius - videoclipul „Renașterea” dintr-o emisiune girată de Adrian Păunescu

-        Un solo de tobe al regretatului Adrian Ciceu.

 

Realizator Doru Ionescu



0:00 Cult@rt (R)

*Studioul teritorial Timişoara

Producator Tania Tunas

(Reluare)

0:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3