loader
Foto

Galerie foto

Remix: Jazz, electro și folk

În octombrie, la TVR 3, un „Remix” cu jazz, electro și folk. Noutăți cu Ana-Cristina Leonte și Nicu Alifantis. Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 22.

 

Remix

Într-un interviu pentru cartea emisiunii „Remix” dedicată vocilor jazzului românesc, filmat la începutul anului, muzicologul Florian Lungu avea numai vorbe de laudă despre Ana-Cristina Leonte. O solistă din generația post-douămiistă, dar și compozitoare cu două discuri, mai multe proiecte și numeroase concerte la activ. La ora difuzării emisiunii, portofoliul discografic în nume propriu s-a dublat, fără a contoriza diversele colaborări (de la Kumm la grupul vocal Blue Noise)!

(w882)

Pendulând între jazz și electro de aproape un deceniu, muziciana constituie probabil cea mai importantă voce apărută pe scena de gen din România ultimilor ani. Filmarea a fost urmată în aprilie de lansarea celui de-al treilea disc, „Dream House”, cu grupul său format din instrumentiști de top: pianistul Albert Tajti, basistul Michael Acker, saxofonistul Alex Arcuș și bateristul Tavi Scurtu.

(w882)

Mai mult, în octombrie, după cursurile Academiei de vară „Icon Arts” la care predă de trei ani, solista a găsit răgaz să finalizeze un concept inedit, realizat cu Denis, coleg în grupul vocal. „I am you” încearcă o fuziune între muzică și dans contemporan, bazată pe performance: „... adică un schimb între noi - el mai dansator decât cântăreț, eu invers -, un schimb care presupune compunerea împreună, plus concertul integrând și mișcarea, un spectacol în care publicul este implicat în actul artistic, pentru a disipa acea barieră dintre arta experimentală și audiență...”

(w882)

În 2019, Nicu Alifantis are o aniversare deosebită: se împlinesc 50 de ani de la compunerea celei mai populare melodii din bogatul său repertoriu – „Decembre”, pe versuri de George Bacovia. În 19 august, în Casa memorială a poetului din custodia Muzeului Național al Literaturii Române, echipa „Remix” a asistat la o vizită a muzicianului... cu cântec!

Avanpremieră la lansarea unui CD / DVD, rubrica reface drumul melodiei în patrimoniul folkului românesc, de la compunere și interpretările din liceu, trecând prin cooptarea în Cenaclul „Flacăra”, apariția primului disc, filmările TVR, și până astăzi...

 

Credite foto: facebook, arhivele Ana-Cristina Leonte și Nicu Alifantis, Mircea Moisescu.

Realizator: Doru Ionescu

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Craiova * Georgeta Corlan Enache

Producător Laura Constantinescu

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3