loader
Foto

Remix de decembrie, la TVR 3

Doru Ionescu vă propune, sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 22.00, la TVR 3, o ediție „Remix” cu Totu Rareș, Adrian Enescu, Radu Goldiș și despre cultura de masă în comunism .

 

Remix

De loc din Cluj, chitaristul Totu Rareș este stabilit în București și recunoscut ca unul dintre instrumentiștii de top ai blues-rock-ului românesc de după 2000.

(w882)

Cariera sa a început însă în anii 80, când formația sa Trans Express câștiga premii mari la mai toate festivalurile - concurs naționale de până la Revoluție.

(w882)

Avea să cânte cu multe vedete rock, dar și pop ori folk, între care Rodion GA, Compact, Cristi Minculescu și încă destui alții.

Revoluția l-a prins pe Rareș în Ungaria unde Trans Express s-au regrupat spectaculos pe cela mai mari scene și în cluburi renumite, la un moment dat împreună cu regratatul baterist și solist vocal Raduly Bela.

(w882)

(w882)

După dispariția acestuia, grupul se va destrăma, Rareș are un episod englez, dar în cele din urmă se stabilește în București. Cu grupurile proprii Midnight Express, R T Blues Experience, Midnight Sun, Panic Depression ori Shango cântă perioade mai lungi ori mai scurte cu instrumentiști de top și soliști așijderea: Cristi Minculescu, Joanna, Irina Creangă, Dean Bowman, Aminda Nomade (în ultimul an apărând la „European Bues Challenge“)!

Anul trecut a fost lansat încă un disc cu poveste, în încercarea de a-l recupera pe un mare muzician dispărut în 2015, de către Alexandru Șipa și A & A Records.

(w882)

Adrian Enescu & Radu Goldiș - „Dialog între două lumi“ conține piese mai puțin cunoscute ale lui Adrian Enescu, cărora marele chitarist Radu Goldiș, retras din 1981 în Los Angeles, le-a răspuns cu noi compoziții.

(w882)

23 august 2019, vila muzeu „Mina Minovici“ din Bucureşti, punct final al unei expoziţii şi proiect de cercetare a culturii de masă din România comunistă.

(w882)

Girat de prolifica asociaţie Postmodernism Museum condusă de Cosmin Năsui, inedita cercetare a lansat şi un impozant volum, precum şi întrebări pentru viitoare teme de lucru legate de generoasa temă în dezbatere.

(w882)

La 30 de ani de la Revoluţia Română, un necesar dialog despre cultura română obiectivată, cu subiecte fierbinţi precum festivalul „Cântarea României“ ori Cenaclul „Flacăra“!

***

Credite foto: facebook, arhive personale

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*O emisiune cu cei mai buni specialiști din domeniul medical, cele mai noi tehnici de tratament, sfaturi despre cum putem fi mai sănătoși și despre un stil de viață echilibrat.

Producător Claudia Zătrean

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3