loader
Foto

Nemuritorul Adrian Enescu şi portretul Danielei Manusardi, la Remix

Pe 31 martie 2018, marele muzician Adrian Enescu ar fi împlinit 70 de ani. Un reportaj documentar la lansarea discului postum „My Bach”.  Sâmbătă, 10 martie, de la ora 22.00, la TVR 3 şi pe TVR+.

 

Remix

În 6 martie 2017, a fost lansat discul postum „My Bach”, semnat ADRIAN ENESCU, marele muzician plecat intempestiv dintre noi în august 2016.

(w235) My BachO lucrare de referință, ne permitem să avansăm, conform declarațiile specialiștilor prezenți.

Discul a fost elaborat cu câțiva colaboratori...inediți și finalizat de un demn urmaș – tânărul muzician Cristian Lolea - la sfaturile maestrului.

A doua zi, Big Bandul Societății Române de Radiodifuziune l-a omagiat în concert pe același mare dispărut.

Dincolo de regretul absenței autorului, rămâne bucuria audiției poate celui mai important disc al său.

Reportajul „Remix” pune cap la cap mai multe interviuri acordate de-a lungul anilor, survolând mare parte din discografia oficială enesciană - reeditată în parte în ultimii ani – nu și cele peste 65 de filme cărora le-a scris muzica, alte coloane sonore de teatru, balet etc.

(w882) Garantat

În emisiune sunt reunite declarații peste timp ale mai multor personalități care i-au fost aproape maestrului: Florian Lungu, Daniela Caraman Fotea, Adina Popescu, Cristian Lolea, George Natsis, Radu Goldiș, Crina Mardare, Silvia Dumitrescu și Alexandru Șipa.

(w882) Adrian Ene

(w235) Disc DanieO a doua rubrică a emisiunii o portretizează pe Daniela Manusardi.

Fiică a celebrului pianist de jazz italian Guido Manusardi (cu activitate substanțială și în România), Daniela a moștenit virtuozitatea acestuia, dar în muzica clasică, perfecționându-și studiile în Germania (unde a învățat bine limba română de la câțiva colegi).

Acolo a început și cariera concertistică și discografică internațională. Revenită acasă la Milano, a pornit și o carieră pedagogică, dar gândul îi zboară tot la marile scene, nu în ultimul rând la cele românești.

 

(w882) Daniela

 

 

Realizator Doru Ionescu

***

Foto: Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

 

1:00 Cântec şi poveste (R)

*Studioul teritorial Timisoara (ora 15,00) * Producător Felicia Stoian

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3