loader
Foto

Remixul de sâmbătă, cu povești cu versuri și muzica lor, din Germania și Canada

Sâmbătă, la Remix, două povești cu versuri și muzica lor, din Germania și Canada. La TVR 3, pe 14 ianuarie, de la ora 22:00.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Victor Cârcu (Karlsruhe)

„Floarea stâncilor”/ „Ar vrea un eschimos”/ „Iarna”/ „Nunta”/ „Mamă, mamă”/ „Te întreb pe tine, soare”/ „Meşterul Manole” - uvertură / „Ochii negri, ochi de ţigan”/ „Mugur de fluier”/  „Dansul codrilor”

(w235) Floarea st(w235) Mesterul M

Ați recunoscut celebrele melodii Phoenix de pe mai multe dintre discurile lor (inclusiv perioada beat)? Fanii trupei știu și cui aparțin versurile – lui Victor Cârcu.

(w235) Mugur de f(w235) Tiganiada

Un fapt mai puțin cunoscut – primele apariții în concert ale trupei, de după plecarea lui Mony Bordeianu, s-au consumat în spectacolele de teatru cu „Țiganiada” după Ion Budai Deleanu, atunci când Victor s-a alăturat clubului de teatru studențesc al lui Diogene Bihoi și a participat din plin la avangardista înscenare a piesei!

(w882) Carcu

Dar „Eșarfă în dar” ori „Pe Argeș în jos” (Mircea Baniciu) știți că tot pe Cârcu l-au avut ca textier?

Nemaivorbind de libretul operei rock-simfonice „Meșterul Manole” compusă de Ioji Kappl (cu premiera în 30 noiembrie 2013, la Timișoara)…

(w235) Brosura

Mai puține lucruri se știu despre cariera sa de dramaturg (atât din România, cât și de la stabilirea sa la Karlsruhe), de prozator, chiar de artist grafic.

(w882) Carcu

Intervievat în 2010, Victor Cârcu rămâne peste decenii unul dintre oamenii de cultură timișoreni „de frunce”, iar viața sa artistică e de poveste. Cu cântec!

Leonard Constant (Ottawa)

Fiul cunoscutului actor și cântăreț român Sergiu Cioiu este prea puțin știut în România. Normal, întrucât a părăsit țara în 1982, exact după cei șapte ani de-acasă. Pe care nu i-a uitat niciodată, după stabilirea în Canada, via un an la Paris, dovadă interviul de la Ottawa, dar și înregistrările în limba română din emisiune (cântă cu vocea și chitara).

(w500) Leonard

Atunci când a vrut să revadă locurile natale, a venit în 2006, pentru două săptămâni, dar și-a prelungit șederea până la șase luni. Așadar nu s-a plictisit, se pare, iar prietenii l-au îndrumat spre festivalurile și concursurile de folk, culminând cu „Om Bun”, pe care l-a și câștigat!

În ziua interviului din 2013, grupul Florquestra (avându-i alături în primplan pe brazilienii Regina Gomes Teixeira și Silvio Modolo) a fost filmat cântând la festivalul de jazz de la Ottawa.

(w882) Leonard gr

Leo se revendică, cultural, deopotrivă de la români (are melodii superbe pe versurile unor Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Mircea Dinescu, Ștefan Radof), de la francezi (Georges Brassens), canadieni (Leonard Cohen) și de la latinii de peste ocean. Compune, cântă, înregistrează (atenție la colaborarea cu violonistul român Carmen Piculeață), filmează videoclipuri (inclusiv cu tatăl său, vizibile într-o ediție anterioară) și regretă că nu a avut mai mult timp să se adape din cultura română, conștient de valoarea acesteia.

Realizator Doru Ionescu

***

Foto:  Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3