loader
Foto

Galerie foto

Remixul de sâmbătă spune povești cu cântec de genul feminin

La TVR 3 şi pe TVR+, sâmbătă, 11 martie, de la ora 22.05, poveștile cu cântec sunt de genul feminin: Anca Vijan (Hannover) și Manuela Cara (Montreal)!

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

ANCA VIJAN GRATEROL (Germania)

Lideră a fostului grup rock feminin Catena, Anca a cântat în România până în 1987, lăsând din păcate prea puține urme oficiale.

(w882) Catena

Portretul ei restituie câteva arhive inedite (unele – descoperiri de ultimă oră).

(w500) Paunita Ca

Din 1977, în lumea liberă, a putut să-și exercite vocația plenar -cântând, predând, înregistrând în studioul propriu, trăind la maximum o viaţă dedicată muzicii, uneori cu vechile colege de formaţie.

(w882) Catena

A încercat să o aducă alături pe fiecare, după propria „reţetă” (prin căsătorie); uneori a reuşit, alteori nu.

(w882) Anca

În România a revenit pe scene cu primul desant Phoenix, în 1991.

(w882) Anca plus

Arhivele din străinătate sunt mult mai numeroase, de la Catena și Big Mama & The Kids până la Rosy Vista.

(w235) Big mama(w235) 1993

 

În ultimii ani, între colabărările cu diverşi muzicieni germani, una iese clar în evidenţă – aceea cu prietenul său, solistul multiinstrumentist Osssy Pfeiffer.

(w882) Anca

MANUELA CARA (Canada)

Fiica violonistului şi şefului de orchestră George Carabulea a plecat din România după Revoluţie.

(w235) manu

 

Cu prime succese notabile în jazzul autohton (un premiu la festivalul de la Sibiu, concerte cu un trio condus de Johnny Răducanu), Manuela şi-a găsit de muncă peste ocean ca solistă, acompaniindu-se la pian ca one-woman-show. O aparentă intrare în anonimat, pentru că...

 

(w235) Manuela(w235) Manuela

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una dintre revenirile acasă s-a datorat înregistrării unui disc cu reputatul Jancy Korossy şi cu eleva acestuia, Ramona Horvath, în 2010 – discul a fost premiat în Gala premiilor Fundației Muzza.

(w882) Ancamanuel

După dispariţia maestrului, s-a întors pentru un alt proiect, alături de actriţa Anca Sigartău (două voci / două piane) -„Mankush”.

(w500) disc Anca

Deși rezidentă la Montreal, Manuela revine anual pentru concerte cu noul concept, care are deja la activ zeci de concerte și un disc.

Realizator Doru Ionescu

Foto: Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3