loader
Foto

JO PyeongChang 2018: România, locul 36 la schi alpin

Românca Ania Caill a încheiat pe locul 36 (din 45 de participante) proba de slalom super-uriaş din cadrul concursului de schi alpin al Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang.

 

În cea de a opta zi a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, singurele reprezentante ale României care au luat startul au fost Ania Germaine Caill, la schi alpin - Super G, și Maria Marinela Mazilu, în proba feminină de skeleton simplu.

Ania Germaine Caill s-a clasat pe locul 36, în proba de Super G, câștigată de Ester Ledecka, din Cehia, urmată de austriaca Anna Veith și Tina Weirather, din Lihtenstein.

Ania Caill, singura sportiva care reprezinta Romania in intrecerile feminine de schi alpin din cadrul Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, a luat startul in proba feminina de Super G, disputata pe partia de la Jeongseon. Plecata de pe pozitia 43 in cursa, romanca stabilita in Franta a trecut linia de sosire pe locul 36, in 1:25,74, la 4,63 secunde de invingatoare. Proba a fost castigata, surprinzator, de Ester Ledecka, din Cehia, o sportiva care practica in paralel atat schi alpin, cat si snowboard.

”Sunt extrem de fericita de timpul pe care l-am scos. Patru secunde fata de castigatoare e cea mai buna cursa pe care am facut-o vreodata. Este superb sa o fi realizat la Jocurile Olimpice. Am schiat cum doream. Am stiut sa renunt la emotii, acesta fiind lucrul cel mai greu. Am avut multe probleme cu accidentarile in ultimul timp si sunt foarte fericita de cursa pe care am facut-o. Mai am proba de coborare. Zapada imi place foarte mult, conditiile sunt superbe si am incredere mult pentru ultima proba”, a declarat Ania Caill.

Românca a dezvăluit că nu a avut timp să se acomodeze cu pârtia din Coreea de Sud: ”M-am trezit la ora 5 pentru a pleca la concurs. Nu a fost uşor. Mai întâi, am plecat de la un start aflat mai jos, apoi de sus. În cateva coborâri nu te poţi acomoda cu o pârtie care este şi foarte tehnică. Mie îmi place să cunosc pârtia, să o vizualizez înainte de a pleca în concurs”.

Caill ar fi trebuit să concureze la slalom, pe 13 februarie, însă a renunţat la această probă din cauza reprogramării acestei probe, pe 15 februarie.

Tot sâmbătă, în manșa a patra, finală, a probei feminine de skeleton simplu, Maria Marinela Mazilu s-a clasat pe locul 18. Pe prima treapta a podiumului a urcat britanica Lizzy Yarnold, Jacqueline Loelling, din Germania, a castigat argintul in timp ce Janine Flock, din Austria, a obtinut bronzul.

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

 

#tvr3