loader
Foto

Sâmbătă la Remix: Poveşti de viaţă din diaspora, cu cântec românesc

Poveşti de viaţă din diaspora, cu cântec românesc, sâmbătă, 18 februarie, de la ora 22.00, la TVR 3 şi pe TVR+.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

TONY POPTĂMAŞ (Norvegia)

A cântat din anii '80, iar în deceniul următor a ajuns în atenţia naţională, cu grupul târgumureşean 4Given.

Din 1992 a concertat cu alţi instrumentişti români prin Scandinavia, stabilindu-se în cele din urmă în Norvegia, la Haugesund.

(w882) Tony

A înregistrat un disc country la Nashville, „Cross the Line”, iar în ţară a colaborat cu Desperado, trupa clujeană de gen, câştigând în 2008 Cerbul de Bronz.

(w882) Tony

În perioada 2006 – 2010, Tony a fost nelipsit din finalele naţionale Eurovision. Cu al doilea disc - „Secrete publice”, apărut în 2009 – a virat spre pop-rock, în acelaşi an câştigând cu un videoclip premiul de profil la festivalul de la Mamaia.

(w882) Tony

În Norvegia cântă uneori cu alţi români stabiliţi acolo, dar cel mai des apare în cluburi, ca trubadur, cu vocea şi chitara. În ultimii ani, Tony Tomas şi-a echipat un studiou de înregistrări, de unde din când în când a lansat single-uri, cântate deopotrivă în limba engleză şi română.

RAMONA HORVATH (Franţa)

Prezentă cu un portret în portofoliul emisiunii, pianista stabilită la Paris a revenit în ultimii ani cu noutăţi, inclusiv pe scenele româneşti.

(w882) RH

După un concert la Cluj, omagiindu-l pe mentorul care a îndreptat-o spre jazz, Jancy Korossy, Ramona a adus primul ei disc la Bucureşti - „XS Bird”.

(w882) RH

Concertul de la Ateneul Român, din octombrie 2015, a fost susţinut cu contrabasistul Nicolas Rageau şi bateristul Frederic Sicart, cei alături de care concertează de ani de zile sub titulatura Ramona Horvath Trio.

(w882) Trio

MARIUS LUCA şi O.N.E. (Canada)

Înfiinţată la Montreal în 2013 de basistul şi solistul român, trupa Organic Noise Experiment a lansat în ultimii doi ani două discuri, pe parcursul a două turnee în România.

(w882) One

Cu chitaristul Angelo Zarra şi bateristul Louis Dore, Marius se întoarce acasă în 2017, cu un nou disc - „Averea palmelor” - şi un DVD în concert, filmat peste ocean.

(w882) One

Un reportaj cu secvenţe inedite dintr-un concert la Montreal şi un altul la Cluj, cu majoritatea pieselor interpretate în limba română.

Realizator Doru Ionescu

***

Foto: Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

13:30 Dăruieşte Românie!

* Carmen Târnoveanu vă provoacă să dăruiți Românie, în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3.

Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3