loader
Foto

Sfântul Ierarh Nifon, primul sfânt canonizat pe teritoriul ţării, sărbătorit la TVR3

Duminică, 11 august, de la ora 9.45, TVR 3 va transmite în direct de la Târgovişte sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti.  

 

În acest sfârşit de săptămână, telespectatorii TVR 3 se vor putea alătura celor prezenţi la Catedrala din Târgovişte - clerici, monahi şi credincioși creştini, pentru a asista la Sfânta Liturghie şi a-l prăznui pe Sfântul Ierarh Nifon, primul sfânt canonizat pe teritoriul ţării noastre.

Ceremoniile solemne vor fi inaugurate în ziua de sâmbătă, 10 august, cu Vecernia ce se va oficia pe un podium special amenajat în apropierea Catedralei Mitropolitane. Slujba va fi urmată de Pelerinajul tinerilor din Arhiepiscopia Târgoviștei, la care sunt așteptați peste 4.000 de tineri din întreaga Eparhie.

În acest an se împlinesc  douăzeci de ani de arhipăstorire, la Târgoviște a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, 10 ani de la proclamarea locală a canonizării Sf. Voievod Neagoe Basarab și de la aducerea și așezarea moaștelor Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, în Catedrala din Târgoviște, precum și 360 de ani de la trecerea la cele veșnice a cărturarului Udriște Năsturel, sfetnicul Voievodului Matei Basarab, care a activat în capitala Valahiei. Pentru aceasta, Înaltpreasfinția Sa va lansa câteva volume tipărite cu acest prilej de către Editura Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Sursă foto: Ziarul Lumina

 

 

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3