loader
Foto

Solidaritatea artistică pentru susținerea Uniunii Artiștilor Plastici din România

Licitația de Artă Contemporană (partea a II-a), inclusiv o secțiune dedicată sprijinirii Uniunii Artiștilor Plastici din România, va avea loc joi, 12 noiembrie, online, de la ora 19.30.

 

Într-o perioadă cu provocări pentru domeniul artistic, Uniunea Artiștilor Plastici din România și o casă de licitaţii din Bucureşti își dau mâna, luptând împreună pentru o cauză nobilă: susținerea activității creative a Uniunii. Aceasta a fost profund periclitată de resticțiile impuse de criza epidemiologică.

(w882) Alexia

Este greu să poți crea atunci când nu știi ce îți poate aduce ziua de mâine. Ori, în această perioadă, artiștii au avut cel mai mult de suferit. Galeriile Uniunii Artiștilor Plastici au fost închise o perioadă îndelungată de timp, fapt care a dus la imposibilitatea legală de a găzdui și vernisa expoziții, artiștii fiind consemnați, în cel mai bun caz, în atelierele lor de creație, fără a expune ori vinde public.

(w882) expozitie

Tocmai de aceea, pentru a susține activitatea Uniunii, o parte dintre membrii săi a donat lucrări de artă contemporană în vederea strângerii de fonduri pentru susținerea activității creative și productive a UAP, inclusiv în vederea renovării platformei Combinatului Fondului Plastic.

(w882) In gradina

Astfel, organizația și artiștii care au sărit în ajutorul ei s-au mobilizat și au organizat o selecție de artă pe care să o ofere vânzării publice prin licitație, în speranța de a strânge măcar sumele necesare acoperirii cheltuielilor curente, precum și unor restanțe angajate în legătură cu desfășurarea activității reprezentative și de producție artistică a Uniunii.

(w882) expo II

Organizatorii intenționează să pregătească și ediții ulterioare ale licitației, pentru a continua această modalitate de strângere de fonduri menită să asigure continuitatea activității Uniunii Artiștilor Plastici. Însă beneficiul este și al iubitorilor de artă care au, astfel, posibilitatea de a accede la lucrări de artă contemporană, utilizând platforma de licitație. În plus, Uniunea își poate recupera mai ușor cotizațiile restante ale artiștilor membri, pentru a putea să își desfășoare în continuare activitatea.

Lucrările donate de artiștii români contemporani cauzei caritabile, dar și operele care întregesc evenimentul din 12 noiembrie, pot fi vizitate în regim gratuit la Palatul Cesianu-Racoviță.

Uniunea Artiștilor Plastici a fost înființată în 1950, fiind recunoscută drept o instituție de utilitate publică de importanță strategică istorică la nivel național, prin intermediul căreia se crează punți de acces către piața internațională de artă. Numărând peste 6000 de membri din toate domeniile artelor vizuale: pictură, sculptură, grafică, artă decorativă sau design, Uniunea reprezintă o adevărată pepinieră artistică, fiind, totodată, este cel mai mare producător de lucrări de artă profesionistă care sunt oferite spre vânzare iubitorilor de frumos pe piața internă de profil.

***

Un articol de Irninis Miricioiu

6:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

Transmisiune directă

6:55 Imnul României

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3