loader
Foto

Spectacol aniversar: De la Anotimpurile lui Vivaldi la Rapsodia lui Enescu

Urmăriţi la TVR 3, vineri, 5 ianuarie, de la ora 20.00, evenimentul care a marcat 45 de ani de activitate artistică a unui mare iubitor al folclorului românesc - dirijorul şi violonistul Marinică Botea.

 

Marinică Botea şi-a dedicat întreaga viaţă folclorului românesc.

Dirijor sau violonist, Marinică Botea a adus, an de an, tinere talente pe scena festivalurilor la care a participat şi a cântat alături de mari artişti populari: Sofia Vicoveanca, Angela Moldovan, Dumitru Fărcaş, Irina Loghin.

În 2017, Marinică Botea a aniversat 45 de ani de activitate artistică în funcţia de dirijor al ansamblului "Doina Carpaţilor" în spectacolul "De la anotimpurile lui Vivaldi la Rapsodia lui Enescu". La eveniment, invitaţii săi au fost: Laura Lavric, Nicolae şi Isidor Glib, Claudia Martinică, Ştefan Pintilie, Constantin Bahrin, Ştefan Deaconiţa, Bianca Martinică, Cristinel Iordăchioaia şi Dumitru Lucaci.

Invitata serii a fost prof.dr.etnomuzicolog Elise Stan, iar amfitrioana spectacolului, Iuliana Tudor.

Concertul a fost susţinut la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi.

6:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

Transmisiune directă

6:55 Imnul României

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3