loader
Foto

Stagiunea Estivală 2020 debutează la Teatrul de Vară Herăstrău

Artiștii Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” abia așteaptă reîntâlnirea cu spectatorii și îi invită la premiera din 4 iulie, „CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ!”, precum și la toate spectacolele din iulie și septembrie.

 

Sâmbătă, 4 iulie 2020, de la ora 20, are loc premiera „CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ!”, un spectacol de Vasile Muraru și Valentina Fătu, cu ocazia căruia publicul va putea să îi revadă, să îi admire și să îi aplaude din nou pe artiștii Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Din distribuția spectacolului de sâmbătă, 4 iulie, fac parte: VASILE MURARU şi VALENTINA FĂTU, BIANCA SÂRBU ROMANESCU, MIRUNA BIRĂU, DANIELA TĂNASE, RADU GHENCEA, TATIANA FECIORU (artist acrobat), ROBERT EMANUEL

(w500) 4 iulie af

„Am gândit această premieră ca un spectacol adaptat tuturor condițiilor și măsurilor impuse de autorități pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus și desfăşurării activităţilor culturale în condiţii de deplină siguranţă sanitară”, a declarat managerul Teatrului, VASILE MURARU.

„Pe scenă și în culise, pentru artiști și personalul tehnic, dar și în incinta grădinii de vară, pentru spectatori, vom respecta toate măsurile de protecție și distanțare socială. Titlul, regia, scenografia, coregrafia și distribuția spectacolului au fost gândite special astfel încât să respectăm regulile esențiale pentru protecția artiștilor și a personalului tehnic. Avem trei variante de distribuție, dar nu vor lipsi baletul și orchestra Teatrului”, a mai spus Vasile Muraru.

Toți artiștii Teatrului vor evolua în lunile iulie și septembrie, în diferite formule ale aceluiași spectacol, pe scena celei mai mari și mai moderne grădini de vară din țară. Din păcate însă, deși Teatrul de Vară HERĂSTRĂU are o capacitate de aproape 2.500 de locuri, acesta va putea fi ocupat, la fiecare reprezentație, doar până la maximum 500 de locuri, așa cum prevede regulamentul impus de starea de alertă.

Mai multe informațîi puteți găsi pe site-ul Teatrului, secțiunea „Regulament acces Teatrul de Vară HERĂSTRĂU”.

(w500) 11 iulie a

Sâmbătă, 11 iulie, vor evolua ALEXANDRU ARȘINEL, LILIANA MOCANU, ANA MARIA DONOSA, ALIN GHEORGHIȘAN, DIANA RADU, RALUCA GUSLICOV, ALEXANDRA PENCIU, iar pe 18 iulie, publicul îi va putea revedea și aplauda pe ADRIAN ENACHE, MIRELA VAIDA,  ALEXANDRU LULESCU, ALEXANDRU LULESCU, NAE ALEXANDRU și CRISTIAN SIMION, OANA GHIOCA, MONALISA BASARAB, ALEXANDRA PENCIU.

Scenografia spectacolului este semnată de Francesca CIOANCĂ și Ana Iulia POPOV, coregrafia de Cornel POPOVICI (asistent Edy Chirițescu), iar conducerea muzicală, de compozitorul Dan DIMITRIU, dirijorul Orchestrei teatrului.

(w500) 18 iulie a

Reprezentațiile spectacolului „CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ!” vor fi programate în iulie și în septembrie în fiecare zi de sâmbătă, începând cu ora 20, după următorul program: 4 iulie, 11 iulie 2020, 18 iulie 2020, 25 iulie 2020, 1 august 2020, 12 septembrie 2020, 19 septembrie 2020, 26 septembrie 2020.

Biletele s-au pus în vânzare atât online, pe www.teatrultanase.ro, cât și la casele de bilete ale Sălii Savoy și Teatrului de Vară HERĂSTRĂU.

(w882) Teatrul de

***

Un articol de Bianca Sărățeanu Florea

8:00 Monocrom

*Studioul teritorial Timişoara

*Monocrom prezintă spațiul urban în general, în mod special pe cel din Timișoara. Poveștile sunt despre prezent, dar și despre trecut, despre această îmbinare a timpurilor din care a rezultat un spirit al locului unic, irecognoscibil în alt oraș. Sunt filme conduse de un singur personaj și pornesc de la preocuparea acestuia, de la carțile și articolele pe care le-a scris, filmele și fotografiile pe care le-a realizat. Titlul emisiunii este justificat de imagine, care conține mult alb-negru. Toate episoadele au un aspect unitar, fiecare episod fiind introdus prin prezentarea realizatorului.

*Teatrul de copii si tineret Timisoara „Merlin”-75 de ani

Producător Ionela Gogoţ

8:30 Biruitorii

(redifuzare)*Studioul teritorial Tg.Mureş

* Părintele arhimandrit Ioan Iovan, partea I

Producători Lacrima Balint, Coralia Matea

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3