loader
Foto

Galerie foto

Start, în limbaj mimico-gestual!

8 noiembrie este data care va rămâne în istoria TVR Cluj drept momentul difuzării primei ediţii a unei emisiuni de televiziune periodice,  traduse şi în limbaj mimico-gestual.

 

În fiecare vineri, “Transilvania la zi”, principala emisiune de actualităţi de la TVR Cluj, va fi “interpretată” pentru persoanele cu deficienţe de auz cu ajutorul voluntarilor Asociaţiei Naţionale a Interpreţilor Autorizaţi în Limbaj Mimico-Gestual.

Mai mult, emisiunea va cuprinde şi o rubrică destinată subiectelor de interes pentru persoanele cu dizabilităţi, în general.

TVR Cluj este la al doilea proiect care se adresează celor cu handicap auditiv. În aprilie 2012 a difuzat pentru prima dată la o televiziune din România, “Jurnalul regional” de weekend, interpretat în limbaj mimico-gestual.

Această iniţiativă a fost apreciată şi de Consiliul Naţional al Audiovizualului, care a introdus jurnalul regional interpretat în limbaj mimico-gestual în ghidul de bune practici.

1:00 Cântec şi poveste (R)

*Studioul teritorial Timisoara (ora 15,00) * Producător Felicia Stoian

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3