loader
Foto

Târgul de Carte Gaudeamus, o nouă ediție online

Unul dintre cele mai prestigioase târguri de carte din România se desfășoară între 16-22 noiembrie online. Este asigurată continuitatea acestui proiect cultural cu o tradiţie de peste un sfert de secol.

 

Ajuns la cea de-a 27-a ediție, Târgul de Carte Gaudeamus se adaptează vremurilor dificile generate de pandemia de Covid-19 pentru a ajunge, și anul acesta, la pasionații de lectură.

"Radio România (...) rămâne şi în acest an alături de pasionaţii de carte: ediţia cu numărul 27 a Târgului Gaudeamus Radio România se va derula între 16 şi 22 noiembrie, într-o formulă aparte, care conţine însă toate 'ingredientele' unui târg de carte clasic", informează organizatorii, într-un comunicat transmis Agerpres.

Peste 100 de companii printre care se numără cele mai prestigioase edituri din România, distribuitori de carte românească şi străină, muzică şi jocuri educative, și-au anunțat participarea la evenimentul online. Acestea se regăsesc pe noul site în secţiunea Catalog, cu pagini de prezentare individuale dedicate acestei ediţii.

Standurile virtuale ale participanţilor vor putea fi accesate prin butonul aferent şi cititorii vor putea achiziţiona, astfel, titlurile preferate.

Și dacă orice târg de carte are drept puncte de atracție lansările de carte și evenimentele pe care le organizează, acestea nu pot lipsi nici de la actuala ediție. Aproximativ 200 de evenimente organizate de către Radio România şi de participanţii la această ediţie vor fi disponibile, live sau înregistrate, în secţiunea dedicată programului de pe site. Evenimentele înregistrate vor fi disponibile pentru vizionare începând de la momentul la care figurează în programul târgului.

Pe lângă lansările de carte, ediția de anul acesta propune iubitorilor de carte, și nu numai, două proiecte speciale, două concursuri menite să promoveze educația, lectura și scrierea creativă.

(w882) carti

Astfel, concursul "Vreau o şcoală ideală" aduce în atenţia publicului mărturii ale elevilor și profesorilor din întreaga țară, despre condițiile în care se desfășoară procesul de predare-învățare într-unul dintre cele mai dificile momente generate de pandemia de coronavirus.

Cu ajutorul jurnaliștilor de la posturile Radio România, care vor reuni aceste mărturii în scurte reportaje, vor ieși la lumină condițiile în care multe dintre școlile româneşti sunt nevoite să își îndeplinească menirea, în plină criză medicală și socială: școala online cu provocările ei, dorința copiilor din mediile defavorizate de a învăța, stradaniile profesorilor de a se adapta cerințelor și de-a le rămâne cât mai aproape.

"Cele mai reuşite reportaje, prin conţinut şi ilustrare jurnalistică, vor fi premiate de Radio România, care va aloca pentru Marele Premiu o parte din sumele încasate ca taxă de participare şi de expozanţii la târg, care vor dona cărţi şi materiale educaţionale, pentru a alcătui o bibliotecă. Beneficiarii acestor premii vor fi şcolile înscrise în concurs pe această cale", precizează sursa citată.

Un alt eveniment important este Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizat de Radio România Cultural în colaborare cu posturile regionale Radio România. Acesta se derulează integral online, în perioada 5 – 20 noiembrie, pe baza lucrărilor trimise de către participanții din întreaga țară, jurizate de către realizatori de la posturile Radio România. Tema anului 2020 a fost „importanța educației în lumea de azi”.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 17.00 și va fi urmată de dezbaterea „Lectura pe suport digital şi învăţământul online”, ambele evenimente fiind transmise în direct pe site-ul evenimentului.

Dacă până acum, la edițiile anterioare ale Gaudeamus se stabilea cea mai vândută carte a târgului, anul acesta votul publicului se va derula integral online, pe pagina de Facebook Radio România Gaudeamus. Astfel, pe baza propunerilor din partea participanților, urmăritorii paginii vor putea vota cea mai râvnită carte a Târgului.

***

Surse foto: Pagina de facebook - Radio România Gaudeamus, Stirile Protv

Un articol de Irninis Miricioiu

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3