loader
Foto

The Zuralia Orchestra, un "Cap de Afiș" special de la Tg. Mureș

Joi, 29 decembrie, ora 13:00, la TVR 3 și sâmbătă, 31 decembrie, ora 20:30, la TVR Tg. Mureș, vă dăm întâlnire cu muzica fusion care combină folclorul românesc şi ritmurile autentice gipsy cu jazz și reggae: un concert marca „The Zuralia Orchestra”.

 

Cap de Afiş

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„The Zuralia Orchestra” în concert la Festivalul de Carte şi Muzică Braşov, ediţia a V-a, 2016: o fuziune între folclorul românesc şi muzica autentică gipsy, alături de influenţe din zona muzicii jazz, reggae, latino sau orientale.

Înfiinţată în 2011, The Zuralia Orchestra este un grup de 11 muzicieni experimentaţi, recunoscuţi atât pe plan local, cât şi pe plan internaţional, ce combină trompetele cu tuba, toba, darbuka, vocile celor doi solişti şi, bineînţeles, clarinetul, instrumentul la care cântă Aurel Mirea (Relu, cum îi zic apropiaţii), conducătorul formaţiei.

Membrii formaţiei The Zuralia Orchestra au participat de-a lungul carierei lor, individual sau cu alte formaţii, la numeroase festivaluri de muzică şi evenimente din România şi din străinatate.

(w882) Zuralia

De asemenea, ei au colaborat în diverse ocazii cu mari artişti de talie internaţională. Au deschis patru concerte ale celebrului Goran Bregovic, ultimul fiind în septembrie 2016 la Bucureşti.

Prezenţa Orchestrei Zuralia la Festivalul de Carte şi Muzică Braşov, ediţia a V-a, se datorează colaborării Asociaţiei Culturale „Libris” cu Centrul Naţional de Cultură a Romilor.

(w882) Zuralia

Foto credit: Facebook Relu&The Zuralia Orchestra

The Zuralia Orchestra a umplut Piaţa Sfatului în cea de-a doua seară a Festivalului şi a oferit un concert inedit cu muzică fusion care combină folclorul românesc şi muzica autentică gipsy cu jazz, reggae, latino sau muzică orientală.

Mulţimea adunată în Piaţa Sfatului a cântat şi a dansat împreună cu artiştii. Evenimentul de la Braşov doreşte să revigoreze spaţiul cultural braşovean, să dea viaţă şi glas cărţilor, să îi anime pe cititori şi melomani deopotrivă.

(w882) Zuralia cu

The Zuralia Orchestra, organizatorii Festivalului Libris și echipa TVR Mureș.

Emisiunea „Cap de Afiş” realizată de Petronela Moraru se difuzează la TVR 3, joi, 29 decembrie, ora 13:00 şi la TVR Tîrgu Mureş, sâmbătă, 31 decembrie, ora 20:30.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3