loader
Foto

Galerie foto

Timişoara în mişcare sub semnul TVR 60

Spectacolul extraordinar „Timişoara în mişcare” a devenit o tradiţie pentru postul public din Banat şi marchează anul acesta aniversarea a 60 de ani de la prima emisie a Televiziunii Române.

 

Doriana Talpeș
Florin Mihoc
Roxana Morun
Felicia Stoian
Minorități în limba germană
Minorități în limba maghiară
Minorități în limba sârbă
Cântec și poveste
Minorități în limba bulgară

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Convieţuirea în bună înţelegere într-o zonă multiculturală, păstrarea tradiţiilor zonei, folclorul inconfundabil, dar şi ritmurile pop rock şi, în general, muzica de valoare sunt şi anul acesta reflectate pe scena amplasată în Piaţa Operei din Timişoara, într-un program dinamic şi variat.

Emisiunile dedicate minorităţilor din regiune au un loc important în programul TVR. Vor urca pe scenă Ansamblul de dansuri populare maghiare Eszterlanc, Formaţia de dansuri germane „Edelweiss” din Deta, Formaţia de tamburaşi „Zlatna suza” din Diniaş, alături de solistele Senada Stoianov şi Iasmina Feniaţ, şi Ansamblul sârbesc „Mladost”.(w235)

Dragostea pentru tradiţiile autentice, aprecierea pentru folclorul adevărat, ce constituie atuuri ale postului public vor fi valorizate pe scenă în partea a doua a spectacolului. Ansamblul Timişul este cel care îi va bucura pe cei prezenţi, alături de soliştii Doriana Talpeş, Stana Stepanescu, Carmen Popovici Dumbravă şi Dumitru Stoicănescu.

Membrii trupei Phaser, cei care s-au calificat până în semifinalele Eurovision organizate de TVR în 2013, vor încălzi atmosfera la final… "pour moi et pour toi"!

Evenimentul va avea loc vineri, 9 decembrie în Piaţa Operei din Timişoara, de la ora 17.00, şi va fi transmis în direct de TVR Timişoara şi TVR 3.


 

13:30 Dăruieşte Românie!

* Carmen Târnoveanu vă provoacă să dăruiți Românie, în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3.

Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3