loader
Foto

Galerie foto

Toamna aceasta s-a reluat conferința ”Binecuvântare”

În septembrie s-a organizat la Timișoara evenimentul de 2 zile având ca temă emigrația și imigrația în Banat.

 

Peter Keresztes
Minorități în limba maghiară
Toți împreună

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Mişcarea "Binecuvântare" a prins contur în urmă cu 10 ani, la iniţiativa regretatului teleast şi redactor şef Csép Sándor, fostul preşedinte al Asociaţiei Ziariştilor Maghiari din România.

Strădaniile care au încercat în primul rând să încurajeze întemeierea familiilor şi asumarea responsabilităţii creşterii copiilor s-au îmbinat cu ideile care au încercat să pună frâu scăderii evidente a populaţiei maghiare.

Din aceste considerente s-a început organizarea unei serii de conferinţe la care s-a dezbătut problema scăderii populaţiei, printr-o abordare ştiinţifică, din punctul de vedere al experienţei practice şi al credinţei în Dumnezeu.

Conferinţa din acest an s-a desfăşurat sub genericul: „Binecuvântare! Stabilire-emigrare în Banat”.

7 actori, un regizor, un dramaturg și un scenograf lucrează la piesa "Barosul satului" de Petofi Sandor. Proiectul "Teatru în aer liber" a demonstrat și în acest an că e un demers important, care are ca scop păstrarea identității a maghiarilor din diasporă, și care oferă o șansă ca oamenii să vadă teatru.

Emisiunea "Panoramic de Sud-Vest" se difuzează luni 9.11.2015 la ora 19.30 pe TVR Timișoara (cu reluare marți 10.11.2015 la ora 11.00) iar pe TVR3 miercuri 11.11.2015 ora 11.30 (cu reluare joi 12.11.2015 de la ora 0.00). Vă reamintim că începând din 20.10.2015 postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

(w882)

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3