loader
Foto

Galerie foto

Toamnă mai jucauşă, mai sănătoasă şi mai plină de frumos la Timişoara!

Asociaţia Culturală Kratima din Timişoara propune copiilor, şi nu numai lor, un nou festival: Festivalul Internaţional pentru copii JOC.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Festivalul constă într-o suită de acţiuni menite să îi aducă pe copii mai aproape de carte, de muzică şi de artă în general, dar şi să îi facă pe aceştia să îşi cunoscă şi să îşi iubescă oraşul.

Care sunt acţiunile „jucăuşe” la care suntem invitaţi am aflat de la Camelia Mingasson , organizatorul festivalului , precum şi de la prof.univ.dr. Adriana Lucaciu şi de la regizorul Mirela Puia.

Pe lângă faptul că Timişoara îşi propune să obţină titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, oraşul de pe Bega îşi doreşte şi titlul de „Healthy City”, acordat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Despre ce înseamnă acest concept de „Oraş Sanătos”, am discutat cu prof dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei CardioPrevent.

Frumosul a fost adus în acestă emisiune de grupul „Loja Pasionaţilor de Mărgele”, cel care este principalul organizator al „Handmade Jewelery Fashion Week”, un festival aflat la cea de-a doua ediţie. Dincolo de componenta estetică, festivalul are şi o componentă caritabilă , pentru că în cadrul acestuia va fi organizată o strângere de fonduri pentru Asociaţia Autism Infantil –Centrul „Copii şi Zâne”.

Ne-au fost alături Maria Zaporojan, organizatorul Handmade Jewelery Fashion Week şi designerul de bijuterii Daniela Popa, membru al juriului.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, miercuri 22.10.2014  la ora 20.00 (cu reluare joi 23.10.2014 pe TVR3 și TVR Timișoara  la orele 10.00 și respectiv 11.00).

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

(w882)

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Timişoara

* Emisiunea prezintă personalităţi ale folclorului din regiune.Pe lângă dialogul cu gazda emisiunii sunt evocate în imagini de arhivă tradiţiile locului. O emisiune în care descoperim poveştile de dincolo de cântec şi unde muzica populară se cântă live.

Producător Felicia Stoian

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Timişoara

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător Daniela Constantin

Transmisiune directă

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3