loader
Foto

Galerie foto

Tură Valea Morii - Poiana Scărișoara - Schitul Pătrunsa - Schitul Pahomie

Joi, 06 noiembrie, de la ora 21:00 la TVR Craiova și duminică, 09 noiembrie, de la ora 18:00 la TVR3 am pornit din nou, alături de Roxana Mihai, "La pas prin Oltenia".

 

Roxana Mihai
La pas prin Oltenia

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

De mai bine de 6 ani am descoperit o nouă pasiune şi de atunci vă dau bineţe, vouă, turiştilor de pretutindeni, şi vă invit să păşim împreună pe poteci ce şerpuiesc printre creste montane. Da, iubesc muntele, buna dispoziţie, peisajele care îţi taie răsuflarea şi oamenii frumoşi, pentru că, datorită lor, am descoperit toate aceste locuri minunate din Oltenia şi am trăit experienţe de neuitat.

Sper că am reuşit să vă molipsesc şi pe voi cu această dorinţă de a urca pe munte cu rucsacul în spate şi de a vă bucura de adevăratele frumuseţi ale naturii.

Şi pentru că tot a venit vorba despre oamenii cu aceleaşi pasiuni ca şi mine, ei bine, în această toamnă, datorită unui vechi prieten al emisiunii noastre, l-am cunoscut pe Florin Pădureţu din Costeşti, alături de care am pus la cale o nouă drumeţie.

Alături de ghizii noștri vom ajunge până sus la schitul Pahomie, urmând traseul cu bulină galbenă, Valea Morii, Poiana Scărișoara, Schitul Pătrunsa și Schitul Pahomie. După 4 ore ore mers, în care ne-am bucurat de fiecare potecă, privelişte, sau stână, dar am şi filmat tot ceea ce am văzut în excursia noastră, pentru că nu vrem să păstrăm numai pentru noi frumuseţea acestui Parc Naţional, am ajuns într-un colţ de rai al sihaștrilor.

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune direct

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3