loader
Foto

TVR 3 îi prezintă, în premieră, pe "Bobocii de la Boboc"

Sâmbătă, 16 februarie,  de la ora 17.00, la "Reporter Special", Răzvan Cojocariu ne aduce cea de-a doua parte a documentarului în premieră despre şcolarizarea tinerilor piloţi militari.

 

Sunt tineri, plini de idealuri şi dorinţa de a face parte din elita Forţelor Aeriene Române. Ei sunt cei care vor avea datoria de a apăra spaţiul aerian al ţării. Sunt viitorii piloţi de supersonice, care tocmai şi-au primit brevetele de zbor la Baza Aeriană Boboc, din judeţul Buzău.

Urmăriţi un documentar în premieră, filmat la sol, dar mai ales în aer. Au fost necesare zeci de ore de filmare, pe parcursul unui întreg an, două mii de fotografii şi un film de 45 de minute pentru această premieră pentru România şi pentru Forţele Aeriene Române.

Protagoniştii sunt 10 sublocotenenţi piloţi care, din 2018, activează în bazele aeriene de la Câmpia Turzii şi Feteşti iar documentarul a urmărit evoluţia pe durata şcolarizării tinerilor piloţi militari, generaţia Centenar, şi a surprins, de la sol şi în aer, emoţiile, reacţiile şi bucuriile tinerilor.

Filmările au durat un an, cât cursurile de zbor de la baza aeriană Boboc. În acest timp, producătorul TVR Răzvan Cojocariu a zburat alături de tinerii care se pregăteau să devina piloţi, a filmat aeronavele în zboruri demonstrative şi de antrenament.

Cu toții vorbesc cu mândrie şi respect despre şcoala unde au învăţat să piloteze. Momentul cel mai așteptat este "prima simplă", adică primul zbor, când sunt singuri la manşă.

(w882)

După absolvire, 8 dintre noii piloţi militari şi-au început misiunea şi au fost repartizaţi la bazele aeriene din Câmpia Turzii şi Feteşti. Alţi doi fac cursuri de aviaţie în Statele Unite, dar spun că, după absolvire, abia aşteaptă să vină acasă şi să zboare cu supersonicele forţelor aeriene române.

Realizatorul filmului,  Răzvan Cojocariu, mărturiseşte că are zborul în sânge, el însuşi fiind pilot, şi că acest proiect a fost o misiune de suflet.

 

 

 

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Cult@rt (R)

*Studioul teritorial Timişoara

Producator Tania Tunas

(Reluare)
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3