loader
Foto

TVR 3 sărbătoreşte 137 de ani de la naşterea lui George Enescu

Duminică, 19 august, printr-un maraton de 16 ore de transmisiuni cu cele mai valoroase lucrări enesciene, în interpretări remarcabile, din cadrul ediţiei 2017 a Festivalului Internaţional George Enescu şi nu numai

 

Anul acesta, pe 19 august, se împlinesc 137 de ani de la naşterea celui mai mare şi prolific compozitor al României: George Enescu. La fel ca şi anul trecut, Televiziunea Română - prin intermediuil postului TVR 3 – marchează această aniversare cu un „Maraton Enescu” de 16 ore.

Spre deosebire de ediţia de anul trecut, maratonul programat pentru acest an cuprinde cele mai noi înregistrări din interpretările operelor semnate de muzicianul care a adus României aprecierea şi recunoaşterea internaţională.

Astfel, Maratonul programat la TVR 3 în 19 august este alcătuit dintr-o serie de selecţii ale celor mai valoroase lucrări enesciene, în interpretări remarcabile, revelate publicului din România în ediţia 2017 a Festivalului Internaţional George Enescu şi nu numai.

Telespectatorii sunt invitaţi pe întreg parcursul zilei să descopere diversitatea şi măiestria componistică enesciană şi să savureze sonorităţile artiştilor de prestigiu ce le vor interpreta.

Rapsodiile Române, Suitele pentru orchestră, Integrala Sonatelor pentru vioară și pian, Simfoniile, dar și magistrala operă Oedipe, vor purta semnăturile interpretative ale celor mai titrate ansambluri orchestrale ale lumii, dar și ale unor soliști a căror viziune muzicală va transmite cele mai profunde emoţii prin intermediul lucrărilor semnate de George Enescu.

Israel Philharmonic Orchestra, Filarmonicile din Munchen, Londra sau Scala, Zubin Mehta, Antonio Pappano, Valery Gergiev, Vladimir Jurowski, Alexandru Tomescu și Eduard Kunz, iată câteva dintre numele sonore ce vor călăuzi publicul telespectator prin fascinanta lume a sunetelor enesciene, duminică, 19 august, la TVR3.

Un parcurs muzical intens, un maraton de 16 ore, ce va dezvălui personalitatea muzicală atât de versatilă a celui care a fost George Enescu.

 

9:00 Ziua buna de la Iasi

*Studioul teritorial Iaşi(simultan TVR Iasi)

*Unim romanii peste Prut

Moderatori Raluca Aftene & Laura Lucescu

Producător Horia Gumeni

Transmisiune directă

9:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3