loader
Foto

TVR 3 vă invită la început de 2018, la Cernăuţi şi Chişinău

Urmăriţi miercuri şi joi, de la ora 20.00, evenimentele organizate în cadrul proiectului extraordinar transfrontalier “Iaşi - Cernăuţi - Chişinău” – care a marcat în 2017 sărbătorirea a 26 de ani de existenţă a TVR Iaşi.

 

Miercuri, 3 ianuarie, este programat spectacolul susţinut la Cernăuţi de: Mioara Velicu, Călin Brăteanu şi Grupul “Străjăncuţa”, Grigore Gherman din Cernăuţi, Iustina Irimia-Cenușă şi Lorena Dupu, Ancuta Corlătan şi Nicu Mâță, Orchestra “Mugurelul” din Dorohoi condusă de prof. Marcel Dupu şi ansamblul “Mărgineanca” al Casei de Cultură din Botoşani, Ansamblul etnografic “Trambiţa”, formaţia folclorică “Perla” din Cernăuţi, orchestra “Mugurelul” din Cernăuţi, în frunte cu dirijorul Nicolae Hacman, Ana Maria Calancea şi Emilia Nicorici, corul “Dragoş Vodă” din Cernăuţi.

Proiectul TVR Iaşi 26 la Cernăuţi a fost realizat în colaborare cu Consiliul Judeţean Iaşi, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi, TVR Moldova, TVR Internaţional, Primăria Municipiului Iași, Universitatea Bucovineană de Medicină din Cernăuţi, Casa de Cultură a Sindicatelor “Nicolae Iorga” din Botoşani, Clubul Copiilor Dorohoi.

Joi, urmăriţi la TVR 3 cele mai importante momente ale evenimentelor pe care echipa TVR Iaşi le-a propus prietenilor din Chişinău: caravana de filme documentare şi spectacolul folcloric aniversar. Publicul iubitor de folclor i-a ascultat la Filarmonica de Stat din Chişinău pe Laura Lavric, Ansamblul artistic profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava (dirijor Virel Leancă), împreună cu soliştii Sorin Filip, Lucica Păltineanu, Nicolae Vieru; Nicolae Gribincea şi Ansamblul Etnofolcloric „Plăieşii”, Ana Ilca Mureşan, Maria Iliuţ, Silvia Zagoreanu, Andreea Chisăliţă, Alexandru Brădăţan, Grigore Gherman şi Nicu Mâţă.

 

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3