loader
Foto

Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din România, la TVR 3

Duminică, 17 iunie, de la ora 17.00, s-a transmis cel mai important eveniment din viaţa literară românească - de premiere a activităţii literare din 2017.

 

Duminică, 17 iunie, de la ora 17.00, TVR 3 transmite Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din România - pentru activitatea din 2017.

La finalul lunii mai, cel mai important eveniment din viaţa literară românească, Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor, a reunit la Teatrul Naţional din Bucureşti, cea mai mare parte a breslei. Moderatorul Galei a fost, ca de fiecare dată, academicianul Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România.

În acest an, juriul care a stabilit acordarea premiilor pentru anul 2017 a fost format din: Dan Cristea (Preşedinte), Al. Călinescu, Gabriel Dimisianu, Ioan Holban, Mircea Mihăieş, Nicolae Oprea şi Răzvan Voncu.

Premiul naţional a fost acordat în acest an lui Alex Ştefănescu, restul premiilor fiind acordate la categoriile: proză, poezie, debut, critică literară, cartea pentru copii şi tineret, traduceri, cărţi în limbile minorităţilor, premiul special.

Momentele muzicale au fost susţinute de "Irina Sârbu Band".

La prima ediţie a Premiului „Constantin Ţoiu", acordat în cadrul Galei Premiilor Uniunii Scriitorilor din România, juriul alcătuit din Nicolae Manolescu (Preşedinte), Varujan Vosganian, Gabriel Chifu, Daniel Cristea-Enache, Sorin Lavric şi Răzvan Voncu l-a desemnat laureat pe Radu Cosaşu pentru Opera Omnia

2:00 Din arhiva TVR (R)

*Best of

Producator Irninis Miricioiu

(Reluare)

3:00 Cântec şi poveste (R)

*Best of *Studioul teritorial Iasi

Producător Horia Gumeni

(Reluare)
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3