loader
Foto

TVR se alătură campaniei #faptebune

În concordanţă cu misiunea sa publică, Televiziunea Română se implică în efortul colectiv de a proteja populaţia împotriva răspândirii epidemiei coronavirus şi derulează campanii de informare a tuturor românilor, atât de necesare în această perioadă.

 

Încă din primele zile ale epidemiei coronavirus în România, Televiziunea Română transmite telespectatorilor, prin intermediul vedetelor sale, mesaje clare despre cum, împreună, putem, depăşi starea de urgenţă. Virgil Ianţu, Fuego, Radu Andrei Tudor, Irina Păcurariu, Mircea Radu, Adelin Petrişor, Daniela Zeca Buzura, Stela Popa, Sonia Argint Ionescu, Marius Constantinescu, Monica Ghiurco, Alina Stancu, Ionuţ Cristache, Daniel Coman, Grigore Leşe, Dorin Chioţea, Teodora Antonescu sunt doar câţiva dintre prezentatorii TVR care au adus publicului atât pe micul ecran, cât şi în mediul online, mesaje despre cum să ne comportăm în aceste zile pentru a ne proteja cât mai bine, pe noi şi familiile noastre, în contextul eforturilor de a stopa Covid-19. Cu toţii vorbesc semenilor cum ne putem ajuta în lupta împotriva extinderii pandemiei: Cu calm, toleranţă şi responsabilitate facem paşi mari înainte. Lăsăm panica în urmă şi ascultăm sfaturile specialiştilor - stăm acasă, menţinem strict  igiena, ieşim la magazin şi farmacie doar când este nevoie.

În aceeaşi idee, campania TVR continuă cu #faptebune. TVR se alătură iniţiativei societăţii civile şi Guvernului României şi distribuie mai departe informaţii pozitive, într-un moment în care suntem cu toţii asaltaţi de probleme, dezinformări şi panică.

Avem nevoie de #faptebune din partea tuturor românilor, astfel că, într-o nouă serie de filmări, vedetele TVR vorbesc telespectatorilor despre puterea exemplului, despre ce putem face fiecare dintre noi pentru a depăşi situaţia cu care ne confruntăm, de la lucruri mărunte până la gesturi mari. Spoturile sunt difuzate pe toate posturile TVR, dar şi online, pe site-urile TVR şi pe paginile oficiale de FB şi YouTube ale Televiziunii Române.

FapteBune.info, portalul lansat de reprezentanţi ai societăţii civile împreună cu Guvernul României, pe 21 martie 2020, a înregistrat de atunci mii de vizite, datorită conţinutului său: informaţii la obiect despre proiecte de voluntariat, donaţii, sau – pe scurt – fapte bune făcute de asociaţii, oameni simpli, firme, corporaţii, grupuri.

TVR continuă astfel seria parteneriatelor încheiate cu diferite instituţii şi organizaţii pentru campanii care au ca finalitate diminuarea efectelor crizei provocate de epidemia Covid-19. Recent, Televiziunea Română a devenit partener al campaniei iniţiate de Crucea Roşie Română, ce vizează strângerea de fonduri pentru ajutorarea celor care luptă contra pandemiei declanşate de coronavirus. De asemenea, TVR este partener oficial media în campania „România are nevoie de terapie intensivă”, iniţiată de Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă (SRATI) şi Asociaţia pentru ATI Aurel Mogoşeanu Timişoara.

 

12:00 Transparenţe

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune săptămânală de larg interes cultural-civic, un talk-show cu personalități actuale ale Clujului, Transilvaniei și chiar naționale din sfera culturii. Emisiunea surprinde în mod salutar preocupările actuale ale talentelor din societatea noastră, dă o imagine vie, directă celor mai afirmate energii din domeniul cultural sub forma unor dialoguri amicale, accesibile şi...neconvenţionale.Din însumarea unui set mai amplu de asemenea interviuri-dezbatere se conturează în chip oportun imaginea în plină dinamică nu doar a Clujului de azi, nici măcar numai a Transilvaniei ori a României, ci de-a dreptul a unei părți de Europă în plină emergență, căutându-şi căile către reprezentativitate şi reliefare acasă şi în universalitate.

Invitat Ion Pop, membru corespondent al Academiei Romane

Realizator Ovidiu Pecican

Producător Laura Paşca

13:00 Selfie

*Studioul teritorial Timișoara

* SELFIE are în vedere artiști, muzicieni, tineri pasionați de știință sau de afaceri sau voluntari în diverse domenii. Aceștia se vor prezenta singuri, în maniera unui AUTOportret și vor spune despre ei lucrurile care consideră că ii fac speciali.Emisiunea se adresează unui public deschis, interesat de poveștile acestor oameni, care are cam aceeași vârsta ca și protagoniștii. SELFIE este o emisiune dinamică, neconvențională, în care orice este posibil!

*Invitata Ana Maria Ursu

Producător Roxana Morun

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3